A pécsi MSZP területfoglalási engedélyt kért Gyurcsány látogatására
NOL • Népszabadság Online • 2005. március 30.
Az MSZP pécsi szervezete területfoglalási engedélyt kért és kapott a Pécsi Tudományegyetem (PTE) elé csütörtökre, hogy elejét vegye a kormányfő látogatása körüli esetleges rendzavarásnak.
<!--
var ord=Math.round(Math.random()*100000000);
document.write('');
//-->
A rendőrségnek jeleztük, hogy mintegy százan gyülekeznek majd a felsőoktatási intézmény előtt, ezzel megelőzhetjük a rendzavarást és méltóképpen fogadhatjuk Gyurcsány Ferencet - mondta a párt városi elnöke, Juhász István szerdán.
A politikus közölte: nem tudnak arról, hogy bármiféle tiltakozó akció szerveződne a PTE elé, de nem szeretnék, ha a miniszterelnök látogatását a Dunántúl legnagyobb városában a korábbi, debreceni hallgatói fórumon történtekhez hasonló kellemetlenségek kísérnék.
Juhász István emlékeztetett rá, hogy a kormányfőt március 17-én a Debreceni Egyetem előtt mintegy 30-50 fős csoport füttykoncerttel és bekiabálásokkal fogadta. Tiltakozásuk felhallatszott az egyetem aulájába is, ahol a fórumot tartották.
Az MSZP pécsi elnöke elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc csütörtökön délután hallgatói fórumon vesz részt Pécsett. Látogatása keretében találkozik a város, az egyetem és a helyi média vezetőivel is.