yozsibacsi Creative Commons License 2005.03.30 0 0 49
A pécsi MSZP területfoglalási engedélyt kért Gyurcsány látogatására NOL • Népszabadság Online  • 2005. március 30. Az MSZP pécsi szervezete területfoglalási engedélyt kért és kapott a Pécsi  Tudományegyetem (PTE) elé csütörtökre, hogy elejét vegye a kormányfő  látogatása körüli esetleges rendzavarásnak.

<!-- var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); //-->

A rendőrségnek jeleztük, hogy mintegy százan gyülekeznek majd a felsőoktatási intézmény előtt, ezzel megelőzhetjük a  rendzavarást és méltóképpen fogadhatjuk Gyurcsány Ferencet - mondta a párt városi elnöke, Juhász István szerdán.

A politikus közölte: nem tudnak arról, hogy bármiféle tiltakozó  akció szerveződne a PTE elé, de nem szeretnék, ha a miniszterelnök  látogatását a Dunántúl legnagyobb városában a korábbi, debreceni  hallgatói fórumon történtekhez hasonló kellemetlenségek kísérnék.

Juhász István emlékeztetett rá, hogy a kormányfőt március 17-én  a Debreceni Egyetem előtt mintegy 30-50 fős csoport füttykoncerttel  és bekiabálásokkal fogadta. Tiltakozásuk felhallatszott az egyetem  aulájába is, ahol a fórumot tartották.

Az MSZP pécsi elnöke elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc csütörtökön  délután hallgatói fórumon vesz részt Pécsett. Látogatása keretében  találkozik a város, az egyetem és a helyi média vezetőivel is.