Nade Fiúk, nem cikizni!:)))
Nő létemre a repesztés tetszik, de egyetlen bútornak, azaz bútornak átszó tárgynak sem estem még neki.:)
Rferi!
Ez lesz az. Itt is híg enyv volt, abba kevertek temperát, azzal kenték le a restaurált bútor karfáját (ez a Spektrumos-restaurálós műsor volt).
Én csak azt nem értettem, hogy az enyv a legkisebb nedvesség hatására is "olvadni" kezd, emiatt gondoltam, hogy valami különleges eljárás, vagy más előkezelés után használták az asztalosok.
A műsorban nem volt szó utólagos felületkezelésről, ami ugye csak oldószeres lakk lehetett volna - az viszont nem ment volna a restaurált tárgyhoz...
Ráadásul, nekem volt olyan, hogy az enyv letöredezett a felületről, annak ellenére, hogy más esetben, ugyanaz az elegy nem jött fel.
Ragasztáshoz hogyan kell előkészíteni az enyvet? Feloldom-melengetem-nem nagyon, mert 60fok felett veszít a ragasztóképességéből. Ennyit tudok. Van más fontos apróság?
Olyan élő szobafestőt sem találtam, aki tudná, hogyan kell enyvet használni festéskor:(
Ciberemarci!
Köszi a linket, eddig csak a csont- és bőrenyvet gyűjtöttem be, a halenyv drága volt:)
Azt nem tudod, hogy melyik enyvet használják a restaurátorok?
Diszkréció? Késő:)))
Amúgy a repesztés külföldön most nagyon kedvelt a Faux Finish-ek közül:)))
Bocs, ha ez egy kicsit off, de az enyv&asztalos összefüggésekről máshol nem tudok kérdezni.:)
Amúgy nagyon tetszettek a lakkrozásokról szóló írásaitok, nekem sokat segítettek.