oncogito Creative Commons License 2005.03.28 0 0 896
Kedves breien, akkor ez azon ritka pillanatok egyike, amikor örülök a tévedésemnek. Azonban talán szerencsésebb lenne, ha magad hoznád összefüggésbe a topic témájával, ha már idehoztad.

Talán annyi összefügést mégis látok az egészben, hogy egy beteg szervezetről van szó, de adott esetben nem egyéni emberi, hanem egy jogi személy a sérült, mégpedig morálisan.
Viszont itt nem lehet úgy segíteni szerintem, mint egy kirabolt, megsebesült egyénnél, mert az magatehetetlen és kiszolgáltatott - ott egyértelmü, tiszta a segítés módja.
Míg a szervezet nagyonis aktív és védekezni képes - és a segítés módja valamiféle szankcionálás lehet. Ez azonban csak azok számára lehetséges, akik ebben dönthetnek.

Neked és nekem és bárki másnak meglehet a véleménye - de ez úgy vélem édeskevés bármilyen segítséghez. Passzívan lehet elítélni sokmindent, de attól tartok adott esetben az első reakció az lesz, hogy kevesebben fogják támogatni az alapítványt, (és ennek tanulságaként bármilyen más jószándékú alapítványt) hogy ne illetéktelenek zsebébe vándoroljon az, ami a rászorultak segítését lenne hivatott megoldani.

Persze itt talán felmerülhet az - hogy megmaradjak topic "szellemiségénél" hogy akin segítettek, az vajon nem fordul-e idővel a segítője ellen - és jelentheti-e ez a segítőkészség csökkenését. Azaz hogy szabad-e érdem szerint osztogatni a segítséget.
Szerintem ami módunkban áll, azt meg kell tenni, az a saját lelkiismeret dolga. Hogy mire használják azt a segítséget, az meg más dolga.
Előzmény: breien (895)