csinnnKA Creative Commons License 2005.03.27 0 0 299

Sziasztok! :-)

Thorhoz kapcsolódva:

ha éledezik a topic, akkor éledezik a természet is.

Engem a uzsvéti nagytakarítás és készülődés akadályozott meg abban, hogy kiszabaduljak a kertbe a múlt heti és előtti egy-két szebb napon.

De ha a napocska és az elviselhető hőmérséklet jövő héten ismét előjön, akkor támadok a retekkel-hagymával-salátával. (Bevallom, tavaly a teljes pancserságban nekem a spenót, de még inkább a borsó okozta a legnagyobb csalódást... borsóval sok munka, kevés eredmény, lehet, hogy valamit rosszul csináltam, de egy hosszú sorból, 12 cölöppel (tehát kb. 24 tőről összesen jött le egy nagy adag borsólevesre való, igaz, anyósommal, vendégséggel ettük meg, de akkor is túl nagy munka egy adag borsóért). Viszont a retek, hagyma, saláta, sok minden más nagyon jól bejött, dilettantizmusomat mutatta ugyan, hogy nem szedtem ki a maradékokat még időben, és így kicsit felnyúlt a retkem, fás is volt, a legvégét már kidobáltam. De a 2/3-a isteni volt, és -talán- a szűz és friss bioföldnek köszönhetően kártevőmentes. Kiváncsi vagyok, hogy ha idén még nem permetezek, akkor mennyi hús jár a zöldségekkel együtt.

Szóval jövő héten munkára fel! :-)