Dezoe
"
Hát,csak úgy visszaolvasgattam,és majnem ideges lettem télleg....minek kell hasonlítgatni a HC85-öst a HC19-el? :)
Jó,hogy a 240ezer forintos kamcsi jobb képet ad mint egy 100ezres..."
Én hasonlítottam össze ezt a két kamerát a következő okból. Kamerát szertetnék vásárolni és a fórumot olvasgatva azt láttam, hogy a pana 3ccd kameráiról sokan úgy vélekedtek, hogy nem nyújt igazán jobb képet mint a 100 ezer környéki kamerák és az 1ccd -s kamerák nagyobb pixelszáma jobb kézremegést biztosít de lényegesen jobb képet nem nyújt. (Ha félreértettem volna a hozzászólásokat elnézést kérek.)
Én adnék egy kameráért 200 ezret ha szemmel láthatóan jobb minoséget kapok, de ha nem akkor csak 100 000 körüli kamerát vennék. Mivel nem értek a kamerákhoz bementem egy sony szalonba és megkérdeztem az eladót hogy mi a helyzet ebben a kérdésben. Azt mondta, hogy a Sony HC19 teljesen kielégíti az átlagos igényeket és azt ajánlja. Ezért készítettem vele néhány perc felvételt de kíváncsi voltam a HC85 re is az előbb leírt okokból. Az eredmény hogy láttam lényeges különbséget mind a szegényes fényviszonyoknál a színegyensúly területén, mind a képzaj területén ezen kívül az élesség és a színtelítettség is jobb volt. Igy utólag talán igazad van, hogy felesleges összehasonlítani jelentősen eltérő árú kamerákat, de nekem azért segített a döntésben és nem tartom értelmetlennek mert ha a végeredmény nem ez lett volna akkor megvettem volna a HC19-et. Azért írtam le a fórumba az eredményt, hogy a van valaki aki hasonló cipőben jár akkor segítsek neki, nem pedig azért, hogy téged idegesítselek.
Üdv.