Zitka Creative Commons License 2005.03.23 0 0 6

"gyárilag pocsék" -  :-))))))   Tudod, itt is érvényes a mondás, ízlések és pofonok... Neked nem jött be. De legalább most már tudod, mit kell kerülnöd. :-)))

Van egyébként egy "palorizs" nevű receptem, gyanítom, hogy szintén indiai, ha nem ugyanaz.... De ebben nincs se római kömény, se kardamom. Viszont nagyon finom. :-)

 

Palorizs(10 személyes adag:)

500 gr rizs
20 g szegfűszeg
20 g egész fahéj
2 db babérlevél
20 g só
1 kk. kurkumapor (ettől lesz szép sárga színe)
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
2 dl étolaj

 

Az olajban a
megmosott, alaposan lecsöpögtetett rizst, a nagyon apró kockára vágott
zöldségeket, a fűszerekkel együtt üvegesre pirítjuk, majd a kétszeres vízzel
felöntjük, felforraljuk, sózzuk, lassú tűzön főzzük, majd a vége felé elzárjuk a tűzhelyet és jól lefedve ott
hagyjuk az edényt. Magától megpárolódik. A könyv a sütőt ajánlja, de ha
aprók a zöldségek, így is tökéletes lesz. A fűszerekről csak annyit, hogy én
10 szem szegfűszeget teszek bele. Fahéjat
először furcsáltam bele, de beletettem, azóta is imádom benne az ízét. 

A kurkumának csak színszerepe van, íze nem
igazán. Nagyon gyorsan elkészül, csak annyival több egy normál rizsnél, hogy
egy szál sárgarépát és fehérrépát kell apróra vágni, a végeredmény meg
nagyon jó.

Előzmény: Powaqqatsi (3)