nem csiszolgatok én ilyen "lépcsőzetesen".. max ha azt annak vesszük, hogy alapban 80-assal csiszolunk, majd a lakk után-közben 120-assal de max 180-assal!
Nekem még nem volt olyan feladatom, ami lakkozás után polírozni kellett volna.
Azért hívom alapozásnak, mert alapozok vele:)) Ilyen egyszerű:)
De erről egy parkettást is megkérdezhetsz:) ők is alapozásnak hívják:)
Ugyanis arra való ez, hogy eltömje a pórusokat, és felhúzza a fa "szálait", így a következő lakkozás előtt azt kényelmesen le lehet szedni a felületről.
milyen jó, (fényes, vagy matt) hmmm én nem tartok többfélét, fényessel csinálom, de szerintem egy fokkal jobb a matt ehhez....
Én pedig bútorlakk alatt mindig a "gyorsanszáradós" általában nitroalapú lakkokat értem.
Rosszul értetted, a nitro az alap, a csónaklakk a fedőréteg.
Lehetne 2x kenni csónaklakkal is és kész, de mivel a csónaklakk 24 órán keresztül szárad, így csak szenvedés lenne vele az első réteg, sőt ha 3 rétegben gondolkodom akkor az első két réteg lenne az, ehhez képest...
Ha délben kész van egy felület lakkozáshoz akkor azt még kényelmesen le lehet lakkozni 2X nitroval délután, és zárás előtt meg szépen rá lehet tenni a végső vastagabb lakkot. Ennek a zárás előtti lakkozásnak az az értelme, hogy ráér száradni egész éjjel a műhelyben, és tuti, hogy nem lesz poros pl. ásnap reggel ami már arra rászáll azt le lehet róla törölni.
A szakmában ha csak nitrolakkozást csinál valaki azt ritkán szokta 2 nél többször lekenni... én mindenképpen 3X kenem, ha csak nitrozok...Ér az annyit, hogy érdemes legyen 3 réteget rárakni akkor is, ha csak sima nitro a lakkozás.
Én pl a fiókokat, mint már írtam 12-es rétegeltlemezből csinálom, és minimum belül kilakkozom 3X nitroval. Így tisztán lehet tartani a fiókokat az évek során...
A kóklerek fogják a fehér forgácslapot, levágják, és simán összecsavarozzák, sőt vannak olyanok köztük akik még a vastagságra is tojnak.. szépen 19-mm-es fehérből összetákolják a fiókot oszt hadszóljon...Sajna a magyar olyan hülye, hogy csak, és kizárólag az árcédulát nézi, és nem azt ami mögötte van:((
Néha már úgy érzem, hogy a dinoszauruszokkal vagyok rokonságban, pedig én nem vagyok egy "vájtfülü" asztalos, tehát semmi extra specialitás,de amit megtanultam a szeretném végigvinni.. Sajna rákényszerítenek a körülmények a végén, hogy én is tákoljak ilyesmiket...hjaaa a piac nagy úr:((
más.
Az én előszobabútoromban azért van egy trükk a csiszolásban, mégpedig az, hogy a pácolás előtt át lett kézzel 120-as papírral csiszolva... mégiscsak saját a dolog...:))
Erzsébeti