Ez az érvénytelen szavazat, állampolgári aktivitás stb. ez a JELENLEGI politikai "elit" (tudnám miért nevezzük elitnek) MEGVÁLTOZTATÁSÁRA irányuló törekvés. Ez szerintem eleve reménytelen. Nekünk nem megváltoztatnunk kell a politikusainkat, hanem lecserélni őket MEGFELELŐKRE. Ha egyáltalán léteznek ilyenek. Ezzel az érvénytelen szavazással csak azt érjük el, hogy újra kell szavazni, aminek a költségeit mi fizetjük meg ismét. Szerintem akkor már hatékonyabb dolog ha pártot alapítunk és indulunk a választásokon és magunkra szavazunk :-)
Jelenleg nem tudok olyan eszközről, amivel a politikai "elit" tagjait le tudjuk cserélni. Figyelembeveendő az a körülmény is, hogy ha ugyan tudunk is szavazni egyénekre, csak olyanokra szavazhatunk, akik vállalni akarják mondjuk a képviselőséget. Mert aki ugye nem akarja vállalni, az hiába felelne meg, ha nem akar nincs mit tenni.
Csak az oda "beszelektálódott" emberek közül lehet választani. Alighanem ezek egy része kontraszelektált barom, ami annak is köszönhető, hogy a politikusság nem örvend manapság túl nagy népszerűségnek Magyarországon.
De nézzünk egy kicsit magunkba. Lehet hibáztatni a politikusokat, de szerintem addig mindenki fogja be a száját, amíg ő maga felül nekik, hagyja magát uszítani, az utcára megy velük, elmegy silány uszító beszédeiket hallgatni és ezekkel azonosulva a szomszédját vagy embertársait lenézi és magában le is köpi, alapvetően csak azért, mert egy politikus azt mondta neki, hogy tegye azt. A dolog itt kezdődik.