kozak26 Creative Commons License 2005.03.20 0 0 557
Hatha valakinek segit:
En a magam reszerol ket fajta parit ultettem sima viragfoldbe. Egyik determinalt, a masik folytonnovo.
Eloszor jol megontoztem a foldet palantadoles elleni vegyszerrel, majd pihent a fold (kb 2 hetet, ugy januar kornyeken)
Aztan mielott ultetni akartam, megint megontoztem, es beleultettem a magokat.
Kulon erre a celra vettem palantazodobozt ablakparkanyra.
Fedheto, igy a paratartalom "allandosithato".
36 kis rekeszbol all, mindegyikbe kulon ultettem 1 magot. 2 fajtabol 12, osszesen 24db.
Eleg sokaig keltek, s mivel olvastam, hogy a csirazasukhoz magas homerseklet kell (ha jol emlekszem valahol 24 fok korul) nemes egyszeruseggel rapakoltam az egeszet a radiatorra, amikor eppen eszembe jutott (minden alkalommal kb 1-1 orara).
Masfel het alatt szepen kibujtak a foldbol, azota kb ket hetente permetezem oket palantadoles ellen. Locsolas kizarolag allurol. Atultetes meg nem volt (csak egynel probaltam, az nem is birta ki :( ). Kb 1 hete leszedtem a tetejet a palantasdoboznak, mert mar nem fernek el benne a palantak.
A determinalt garafarmos , a folytonnovo pedig zki-s mag.
Ha kiszarad a fold, a csirak elpusztulnak, es utanna hiaba ontozod, nem indul ujra a novekedesuk. Ezert is jo a zart palantazodoboz. Az enyem zold szinu, atlatszo muanyag fedellel, kb 50x15 cm-es, 36 kis muanyag rekesszel benne.