Vincze: nem ittam alkoholt
Agyrázkodása miatt tagadta meg az alkoholtesztet
RTL Klub Híradó - Molnár Anikó
2005-03-20 16:31:48
Nem ivott alkoholt a balesete előtt Vincze László fideszes képviselő, aki egy hete megtagadta, hogy megfújja az alkoholszondát. A képviselő erről a Délmagyarország című lapnak beszélt, híradónk már egy hete hiába keresi. Vincze azt mondja, azért tagadta meg az alkoholtesztet, mert agyrázkódása volt. A képviselő 4 évvel ezelőtt ittasan okozott balesetet.
Vincze László fideszes képviselő múlt szombaton szenvedett balesetet: kocsijával az árokba hajtott, és - élve a mentelmi jog adta lehetőséggel - nem volt hajlandó a szondába fújni. Egy hete szeretnénk megkérdezni tőle, miért, de a képviselő nem adott interjút. Csak tegnap nyilatkozott a Délmagyarország című lapnak. A fideszes honatya azt mondja:
"Nem tudom, akkor mit mondtam a mentelmi jogról. Ha most kérdeznének, természetesen azt felelném, hogy nem élek vele"
Vincze László azt állítja nem ivott a balesete előtt, és csupán azért nem fújta meg a szondát, mert agyrázkódása volt.
Néhány hete Fenyvesi Máté fideszes képviselő sem fújta meg a szondát. A képviselő a Házon Kívül csütörtöki adásában arról beszélt: attól félt, hogy a rendőrök megmásítják az eredményt.
Az Országos Rendőr-főkapitányság nemsokára elkészíti azoknak a képviselőknek a listáját, akik mentelmi jogukra hivatkozva megtagadták a szonda megfújását. Az országgyűlés mentelmi bizottságának kellene döntenie arról a belügyminiszteri javaslatról, hogy a képviselőknek kötelező legyen megfújni a szondát, de a képviselők egyelőre nem akarják a törvénymódosítást.