iryco Creative Commons License 2005.03.19 0 0 11

Én ezzel kicsit vitatkozom. Mert a hívásindítás gomb a lezárás gombbal együtt a telefonok közepén van. Épp, mert a telefonok kicsik a 3-as, 6-os és 9-es gombok is a jobb szélen vannak, sokkal rosszabb pozícióban, mint a középen levő piros. Nem is beszélve a 0-gombról, ami ugyan középen van, de annyira lent, hogy ember legyen, aki anélkül tudja megnyomni, hogy nem szédül ki a teló a kezéből.

Szóval mindehhez képest egyáltalán nem nehéz nyomni a középsőket. És akkor a példa: 10 éve van telefonom, az egyik legjobban szeretett egy Alcatel 501-es biznisztelefon volt. Jobb oldali - gondtalan - hívásindítással.

Amikor indítottam a hívást, a számok után egyszerűen (az ádázul védett) "jó" irányba kellett nyúlni, és a beszélgetés során szépen a másik oldalra csúszott az ujjam - amikor vége lett, biztos tartással egyszerűen kinyomtam.

A következő telóknál már a "negatív irányba" kellett indítani (szvsz lelki hátrány, merőben tudatalatti...), és a beszélgetés közben csak tartani a telefont - mert akkor tényleg nem lehet megfogni a készüléket, ha a hüvelykujjaddal keresed a lezárógombot, és ott is akarod tartani az ujjad. Ezért a lezárásnál mindig keresni kell a gombot, ez idő is, és kellemetlen. (Ráadásul vesszőparipám szerint ezért még duplán is negatív a tudatalattira.)

Szerintem továbbra sincs jól ez így, és bár számtalan ennél hangsúlyosabb veszély leselkedik ránk, azért nem árt tudni, hogy a stresszelmélet szerint nem az van rád maradandó hatással, ami nagy megrázkódtatás, hanem a "sok kicsi sokra megy" - bántások...

Előzmény: NeoXon (9)