markusjud Creative Commons License 2005.03.19 0 0 885

Eddig még csak másfajta (nem muffin) sütiknél használtam több tepsit, hogy míg az egyik sül, bekészítem a másikat. Az új muffintepsiket most vettem, még nem "vetettem be" őket, de eddig pl. az almás-zabpihéssel bajlódtam úgy, hogy dupla adagot kevertem be, és várhattam, míg az első megsül, kihűl, lyukakat kitörölgetni, újra kiolajozni (24 minikelyuk), újra telerak... na ezt akarom elkerülni a váltás tepsivel, és mire megsül, mehet be az új. A tésztának nem lett semmi baja, nem hiszem, hogy ártana neki - élesztős muflival pedig még nem próbálkoztam.

Sőt. Amint a szép régi Karancs sütőmbe sikerül egy pótrácsot szereznem, megkísérlek egymás alá-fölé két tepsit berakni. Nem hiszem, hogy egy gázsütőben ne lehetne egyszerre két szinten sütni, csak mert nem légkeveréses. A hőmérséklet egyenletes benne.

A nagylyukúakból az Oetkerest töltött muflihoz szántam, a "gagyibbakban" omletet, zöldséges kajákat, fasírtot tervezek csinálni.

Aztán majd meglátjuk. Először is idő kéne ezekhez - talán húsvétkor már nekiállok.

Bocs mindenkitől a sok szövegért...

Előzmény: Tereza (884)