1.Twins nem tudom,hova tünt,pedig jo lenne lassan beszélnem vele,mikor látogathatom meg.
2.Valoban jo idö van,lassan lehet majd talizni.Most hirtelen nem néztem meg hogy miket is kértél.Igy emlékezetböl,a Rollinia deliciosa meg az Annona montana megvan,kezdenek hajtani,ha jol tudom neked kell Psidium cattleanum(P.littoralis)??
Sajna a kenyérfamagok bedöglöttek(ami azt illeti az egész brazil rendelés).Longanokat most tüzdeltem szét cserepekbe.Artocarpus integer még nem tudom,hogy mennyi magonc marad meg abbol is kettö kidölt.(Ezt még most nem tudom mi marad).Psidium fridrischatnianom és Psidium guinensee szépen kelt ki de még csirában vannak,még nem is szedtem szét cserepekbe öket.Egy darab a P.sartorianumbol is kikelt,talán fog több is.Kelt ki még mongon is(Clavija sp.)Kelt ki több Syzigium cordatumbol és S.fibriosa bol is,meg S.samaragense-böl is.
S.subterminalisbol még csak egy csirázott eddig ki.Most kel(egyenlőre 3 dugta ki a csiráját,Annona purpureabol,és Rollinia sylvatica-bol.Van még Eugenia smithii(de még nincs szétszedve cserepekbe)Egyenlőre ennyi.Minden más még egyenlőre föld alatt.
3.Importáláskor(ha nem EU országbol jön)eddigi tapasztalatom szerint az áru brutto(postával számolt)értékét szorozd meg kb.1,5-el,ennyibe fognak kerülni forintban az EÜ viszgálat a növényeztetés,vám,áfa meg minden hasonlo költség együttvéve).Tehát egy 100 ft-ba kerülö áru végül 150 be lesz benne.(Ezért is rendelek ritkán élő növényt csak kb.másfél évente engedhetem meg.Idén májusban várok)
4.Ok megnézem majd az oldalt és refrektálok.