Mogyoró 04 Creative Commons License 2005.03.18 0 0 6627

Szia Sat, kíváncsiságból utánanéztem annak, amelyikre én gondoltam.

Megtaláltam, annyi tévedés volt hogy nem ott volt,

ahol én emlékeztem:

1997. november 17-én az egész világ megdöbbent, amikor az egyiptomi Luxor templomába berontott hat fegyveres, és automata fegyvereikből tüzet nyitott az ott tartózkodókra. Muszlim szélsőségesek akkoriban próbálták megdönteni Hosni Mubarak kormányát, és céljuk megvalósítása érdekében az ilyen terrorakcióktól sem riadtak vissza. Hatvannyolc embert lőttek agyon .

Aztán:

1997. szeptember 18 - egy, a kairói Nemzeti Múzeum előtt parkoló autóbuszra gránátot dobtak. Kilenc német turista és a jármű egyiptomi vezetője meghalt, nyolcan megsebesültek

És végül a te igazolásodra:

1992-1997 között csak a piramisok országában 33 olyan terrorakció történt, amelynek többnyire turisták voltak az áldozatai.

Tehát rengeteg ilyen terror-akció volt.

És y-ka megnyugtatására:

Sajnos, az ország turizmusára bénítóan hatottak az 1997-es kairói, majd luxori merényletek. A biztonsági intézkedések azóta fokozódtak - különösen a kiemelt turista övezetekben - , így mára ismét biztonságossá vált az utazás

És mégegy adalék, hogy mekkora volt a 97-es öldöklés:

A Bali szigetén történt merénylet a turistákat ért legszörnyűbb terrorista támadás az 1997-es luxori mészárlás óta, amikor 68 turistát öltek meg. 

Bocs y-ka, hogy ilyeneket írunk.

Merényletek végül is bármelyik arab országban előforrdulhatnak,

tunéziában is volt már... 

Előzmény: Satinette (6624)