"Keményfát kérdeztem, 5 centis vastagságban 102500 ft/m3, ahogy a gatterből kijött olyan állapotban, vörösfenyő kicsit drágább... Ezeket az árakat kicsit sokallom, a zatik.hu-n ennél olcsóbbat találtam "
Ezt nem értem.
Keményfát kérdeztél és az még olcsóbb mint a vörösfenyő? oké, de milyen keményfát? Tölgy, bükk, kőris, hárs, éger? Ezek keményfák, és ennél láttál olcsóbbat a zatikban?
Pallóvastagságban, vidéken, a gatterosnál 100 ezer a fa?
Valami itt nagyon nem stimmel...
Mivel kinti munkáról van szó, én semmiképpen nem ajánlanám a fenyőt, de ajánlható a vörösfenyő.
Ennek magas a gyantatartalma, jól bírja a nedves környezetet.Persze a legjobb a tölgyfa lenne, évtizedek alatt sem öregszik el. Bükköt nem kéne erőltetni, a sima bükk nagyon sokáig "dolgozik", képes a csavarokat letépni a vasvázról!
A padozatnak jó lehet a palló (5cm) vastagság helyett a deszka is (2,5cm), de akkor a lakatos rakja sűrűbbre az alátétvasakat, olyan 60-80 centisre, mert meghajló deszkákon elég kényelmetlen járni.És figyelembe kell venni azt is, hogy ezen álltok,kis helyen akár két-három ember is, ezért talán mégis szerencsésebb lenne a palló.......