VChris Creative Commons License 2005.03.17 0 0 5143

-Mennyi hátránya van Pro helyett 6.5-öt használni? (nekem 1előre az van meg)

Nem tudom sajnos, mert én rögtön a Pro-val kezdtem. De úgy tudom, hogy pont a 6.5 => 7.0 verzióváltásnál volt egy igen komoly változtatás, amiről többen azt írták más fórumokon, hogy nagyon sokkal megkönnyíti a munkát, sok olyan eszköz került bele, ami hatékonyabbá és pontosabbá teszi a szerkesztést. De ez nem az én véleményem, mert én mindjárt a Pro-val ismerkedtem meg.

-És a premier-el milyen formátumba mented el? (amit megnyitsz utána az uleaddal)

A Pro-ban be van építve a MainConcept MPEG encoder, amit sokan dícsérnek, és a legjobbnak tartanak. Mellesleg szerintem is nagyon jó. Ha kész az anyag, akkor ezzel szoktam DVD kompatibilis audio-video multiplexeléssel elkészített (tehát nem m2v+wav, hanem 1 db mpg) fájlt csinálni 2 passos VBR kódolással, átlag 8 MBit/s bitrátával. Ezt utána Ulead DVD Workshop-ba beolvasom, és ott már csak menüt szerkesztek hozzá, és lekreálom a DVD-t. A DVD Workshop óriási előnye, hogy ha az mpeg fájlod DVD kompatibilis, akkor nem kódol újra, csak a VOB-ot, és társait készíti el. Sajnos már láttam olyan DVD authoring szoftvert (nem is egyet), ami a DVD elkészítésekor, ha kell, ha nem újrakódol, ami felesleges időpazarlás, és minőségromlás.

VChris

Előzmény: _AiRMAN_ (5142)