micu
2005.03.17
|
|
0 0
59
|
Amennyire én tudom se nem megfagytak, se nem megégtek hanem simán éhendöglöttek, legalábbis a tudomány mai (és a Spectrumon, NG-n és hasonló csatornákon megjelent) állása szerint. Volt egy pár nagy vulkánkitörés akkortájt ami eleve teleszórta a föld légkörét vulkáni hamuval ami eleve szép nagy klimatikus változásokat okozott, és erre jött még rá a meteor, és az így létrejött hideg idõszak lett az állatkák végzete. Mondjuk ez nekem speciel még így sem igazán tetszik, mert akkor miért élték túl pont a madarak, krokodilok, halak (Pl. a cápák is), gyíkok, stb és az emlõsök, és miért nem élte túl egyetlen dínófaj sem. Amikor akkortájt õk voltak az uralkodók sok-sok különféle faj a nagy ragadozóktól és növényevõktõl az egészen picikig, a tengerektõl a levegõig. És mégsem élte túl egy dínó faj sem. Ez legalábbis nekem elég furának tûnik, és inkább betegségre utal, szvsz a környezetváltozások nem lettek volna ennyire fajspecifikusak, persze ez csak magánvélemény, én informatikus vagyok és nem dínószagértõ. |
Előzmény: Timna (52)
|
|