Csak azt lehet zsarolni aki hagyja magát?
Ritkán mondok ilyet így elsőre, de ez egy ritka nagy baromság ebben az esetben főleg ha gyerekről van szó.
Anno amúgy volt szerencsém megjárni a poklot és akkor én úgy döntöttem, hogy nem teszek semmit. Megszenvedtem, elmúlt, de most így enny idős fejel már bánom, hogy nem tettem hívatalosan az ügyben valamit.
Két dolgot tehetsz szerintem:
1, a finom módszer: megkeresed, a zsarolók szüleit és elbeszélgetsz vele. Hidd el 99%, hogy nem tudnak a gyerek üzelmeiről (ha fiatal) és valószínüleg nem veszik jó néven, (ha kisebbség ha nem). Más a csalás és más bajba kerülni a hülyeséggel.
2, durva verzó:
A gyerek még holnap csináljon úgy mint régen, Te pedig menj a rendörségre!
Hiába keménység, nagy arcuság, majd amikor megjelenik a yard a családnál aztán beszállítják a kölyköket jegyzőkönyvezni akkor nagylesz a megilletődés meg a "én nem is gondoltam volna, hogy baj..." szipogás.
Egyet ne csinálj!!!:
Ne mondd azt, a gyereknek, hogy "Csak azt lehet zsarolni aki hagyja magát", mert így is nyomás alatt van, ezek szerint segítségért fordúlt hozzátok, mert nem tudja megoldani, de Te visszapasszolod a problémát, amolyan "Te vagy a hülye mert hagyod magad" módszerrel.
Ha akarsz egy traumát a gyereknek illetve bizalom vesztést akkor csináld ezt.