tivadar Creative Commons License 2005.03.15 0 0 293

"...így a pontos, mert te tartod a materializmust tévesnek"

Nem egészen így áll a dolog!  A matéria az van (legalábbis az érzékszervek szerint), nekem nincs ezzel bajom.  A baj az, hogy elhisszük, hogy az anyag felsőbbrendűbb az intelligenciánál, a halott az élőnél. Sőt ő irányít engem a Homo sapienst - na nehogy már!

Én ezt a szerepet szívesen meghagyom neked...   ;-))

"Ezek szerint nyilván nem is létezik 40 feletti ateista ... :)"

Megest nem így van!  Vannak emberek, akik azt hiszik, hogy kigyütteke egy oskolából (mindegy: trágyaipari szakközép, avagy nőgyógyász felsőfok) usqe 25 évesen, és azt hiszik mindent tudnak és ezzel a meggyőződésselelvannak egészen 100-ig.  Közbe lehet VH, forradalom, holdraszállás, Uri Geller, Dalai láma - nekeik nem változik semmi. Jó esetben a szakirodalmat böngészik és pénzt készítenek.

De van másféle ember is. Úgy gondolja, 3 diploma után sem tud túl sokat. Főleg az élet nagy kérdéseiről - honnan jövünk, hová megyünk, mi az élet(ünk) igazi célja.  Nos, az effajta ember usqe 42 (=6x7) év körül rádöbben, hogy "több dolgok vannak a Földön Horatio, mitsem bölcselmetek képzelni képes..."  már ha jól idéztem az öreg Lándzsarázó Vilmost.

Nem öregség, érettség. Az öregség 70 fölött kezdődik.

"Kb. 12-14 éves voltam, amikor elmúlt a dolog."

"Micsoda véletlen" ... nálam is pont ekkor múlt el. (Ezt hívják kamaszkornak, fanszőrzet, lázadás, stb.)   Csak nálam hálistennek visszatért 40 körül, és azóta is tart. Csak persze nem középiskolás fokon, hanem mindig  az adott életkor szintjén. Képzeld mi lesz még ha 75 leszek !!!   :))

Előzmény: KanOne (289)