caprine
2005.03.15
|
|
0 0
4962
|
Hali!
Az egyik kollégám keresett meg azzal a kérdéssel, hogy a Panasonic NV-GS15 kamerájával rögzitett videokat nem-e tudnánk a számítógépre átrakni. Elkértem. Van rajta USB amin keresztül elérhetőek a memoriáda rögzitett képek, de a kazettán lévő video anyaghoz nem tudok hozzá férni. A hozzáadott DV Studio3-al annyit tudok elérni, hogy tudom vezérelni a kamerát, képeket lopni a videoból, de egyébként semmi és azt is USB-n keresztül. Olvasgattam ezt a forumot (200-250 hozzászolást biztos), és állítolag streamként meg kellene jelenni az XP meghajtoi között. Ha felcsatlakoztatom Firewire-t, bekapcsolom a kamerát és playmode-ra állítom elméletileg ennyi és mehet de sehol semmi. A moviemaker és a Pinnacle Studio is csak az ATI AllinWonder capture driveremet látja. Már azon is gondoldoktam hátha BIOS-ban kikapcsoltam az IEEE kártya de nem, (tesztelni sajna nem tudom a müködését még sose kellett, jó-e egyáltalán, dehát alaplapi valszin jó), eszközök között ott van, és nincs letiltva. Azon is gondolkodtam, hogy hátha van a kamerán valami transzfer gomb vagy valami amivel engedélyezni kell, de olyan kevés dolog állítható, hogy ilyet nem találtam. A CD-ről mindent feltettem, USB driver, stb, még volt rajta valami webcam is (nem tudom hogy lehetne használni).
Kellhet hozzá valami plusz driver?? (mondjuk a WDM mint az ATI-hoz) vagy mi a szösz lehet? Még az sclive sem ismerte fel a cucot. Ha más nem lesz, akkor S-videon keresztül az ATIval fogom rögziteni, csak az Svideo csatija az aksi alatt van, ugyhogy el kell kérnem az adapter.
Az ötleteket megköszönve: caprine |
|