VChris Creative Commons License 2005.03.14 0 0 4955

A Pinnacle 9 kezdőknek való, de hatásos szoftver. Szóval kezdetnek jó lesz, én is azzal kezdtem. Arra azért készülj fel, hogy néha-néha fagyogat. Ha telepítetted, érdemes lesz egy frissítőcsomagot beszerezni a netről, az sokat javít a lefagyási statisztikán :-)

Ha nem vagy nagyon igényes, nem feltétlen kell neked digitalizálókártya. Írod, hogy 15-be férjen bele. Nos akkor neked egy TV tuner kártyát kell venned. Bizonyos korlátok között az is alkalmas digitalizálásra. Van S-video kimenet a kamerádon, ugye? Ha igen, akkor gond nélkül fogsz tudni digitalizálni egy TV-tuner kártyával is. Én például egy 12e Ft-os Pinnacle kártyával VHS-ről is digitalizáltam már, és egész jó kompromisszumos megoldás. S-video bemenetére rákötöd a kamerád, kamerát beállítod lejátszás üzemmódra, a szoftverben átváltasz S-video inputra, és elindítod a felvételt. Előtte beállítod a felvételi formátumot MPEG2-re, valami jó minőségre, aztán Studio9-be beolvasod, és megvágod. Működik a dolog. Amikor még nem volt meg a DV kamerám, én ezt játszottam AV bemeneten VHS felvételekkel.

Persze ha igényes vagy, akkor digitkártyát veszel, azért az összehasonlíthatatlanul jobb minőséget eredményez.

VChris

Előzmény: Blinea (4954)