"Boccs, hogy beleszólok, de egy picit megfogott szarkasztikus stílusod...
A brilliáns szösszenet mögött kétféle lehetőséget vélek felfedezni;"
Nahhh, végre, azt hittem senki sem reagál ... :)
"Téged rettentően foglalkoztat ez a trenszcendens világ, és a kapcsolatos paranormális jelenségek, de mivel magas szakmai végzettséged folyamatosan megakadályoz mindezeknek mégcsak elvi elfogadhatóságában is, ezért mindenképp ki akarsz csikarni valakitől v.milyen számodra is elfogadható "bizonyítékot"."
Majdnem így van.
A paranormális jelenségeket (ha lehet így, összefoglalóan beszélni róluk) beilleszhetőnek tartom a világképembe, és izgat a dolog.
A szakmai végzettségem (programozó) nem gátol semmiben ... hacsak a fogyásban nem ...
A bizonyítékokat pedig türelmesen várom.
"Szóval, én is voltam egy időben ateista-materialista, de még a legvadabb korszakomban sem vettem volna a "bátorságot" hogy pármilliárd ember meggyőződését, hitét úgy 1 az 1ben lesöpörjem az asztalról. "
Akkor nem voltál igazi ateista-materialista, vagy (amit nehezen hiszek el) önmagaddal szemben nem volt bátorságod kiállni a véleményed mellett.
Tudod, rendkívüli módon érdekelt, és érdekel most is a náci birodalom, mint szervezet (az 'eszmét' a gondolkodásommal mindig is merőben ellentétesnek tartottam ...).
Az előzményekről, a kialakulásról, a háttérmozgatókról, a tömegpszichózisról, a Holokausztról, a sikerek titkáról, a bukás okairól, ... stb. rengeteg könyvet olvastam, igyekeztem különböző szemléletű művekből okosodni.
Megdöbbentett az a mechanizmus, ami a többségében józan gondolkodású (+ VALLÁSOS !!!), és a világnak annyi kultúrgéniuszt adó németeket fanatizálta és egyben elnyomta.
Mindig úgy gondoltam, én nem álltam volna be a sorba, inkább elmenekülök a zsidókkal együtt ...
Ez a döbbenet jut eszembe, valahányszor valaki arra hivatkozik, hogy "a többség ezt vallja, hogy merészelsz azt mondani ???".
Ha meggyőződtem valamiről, nem érdekel a többségi vélemény (nagyon fontos, hogy most véleményekről beszélünk).
"Számomra ez a fajta kemény szarkazmus (2.feltételezés) egy olyan egyoldalú világszemléletet tükröz, amelyet ebben a vitaklubban én nem akarnék minősíteni, de ... ;-(( elszomorít."
Odaírtam, hogy ne tessék megsértődni, de hiába :(
Szerintem világszemléletből az embernek egy darab van.
Valaki nem lehet ateista és katolikus egyszerre, nem lehet kreacionista és evolúció-párti.
Ilyen értelemben mindenki világszemlélete egyoldalú (de bármilyen értelemben is).
"PS.: Ha több időm lesz, majd rittyentek neked is egy ilyen ellen-humoreszket.
tr"
Várom !
Üdv
Gábor