István Gyuri Creative Commons License 2005.03.13 0 0 433
RwMan: Nem tudom, hogy van-e még olyan lap, ahol a készítők ennyire aktívan kommunikálnak az olvasókkal. Lehet, hogy ezt egyszer mi is meg fogjuk bánni, de egyelőre jó és hasznos a dolog. A hibákat magunktól is észrevesszük, de nem baj, hogy sokadszorra is leírjátok. A fórum azért több, mint a lap, mert akit érdekel, az a kulisszák mögé is betekinthet. Szeretnénk tartani, sőt javítani a színvonalat, és ehhez ez a fórum nagy segítséget ad.

Azért óvatos kell ezzel bánni! Ha a lap hosszúéletű és sikeres lesz, akkor (persze szüksége van a "törzsgárdára") nem a topiklakók lesznek az eltartói a lapnak, ők legfeljebb a "hangadók" lesznek. Nem szabad _vakon_ követni az itt felvetett igényeket az arányokra vonatkozóan. Például anno decibel a Fülesnél a főszerkesztőm megjelent 5-10 olvasói levéllel a kezében, hogy nehezek a rejtvények, könnyíteni kell, mert "ez az olvasók igénye".... Sikerült meggyőzni, hogy ők a zajos kisebbség (akinek jó, és tetszik, az a legritkább esetben ír olvasói levelet), és inkább vesszen 5-10-...párszáz olvasó, mint a 99%.

Az olyan felvetések, amik várhatóan "senkit" nem riaszt el a laptól (fotófeliratok pontosítása pl.) természetesen hasznosak, de a hallgatag többségnek kell készíteni a lapo(ka)t, akik nem annyira hardcore vasútbarátok, mint itt jónéhányan.

Egy _egyéni_ véleményt én is mondok (nagyobb részt a fotókkal kapcsolatban): nekem az emberek hiányoznak egy _kicsit_ a lapból. Meg lehet kövezni: a vasutasoké is (ha már egyszer kimondva-kimondatlanul pl. a mv.-k is az egyik célcsoport az olvasószerzésben). Talán emberközelibb lennének a nagyvasak, bár az is lehet, hogy olvasók 99%-át éppen az bántaná, ha egy-egy ember kitakarna egy icike-picike részletet a járgányból.

Előzmény: Törölt nick (429)