Azért felelevenítésként:
"Ez mindaddig nem is gond, amig egy 1-2 napos bajnokság van hasonló módon szervezve (pl. Blitz), mert azalatt "nem áll át az ember agya" teljesen.
De ha egy egész éven keresztül nyomja, akkor iszonyú kemény lesz más gondolkodási móddal bajnokságot játszani, pláne ha bajnokság van a bajnokság közben.
...
Ennél sokkal fontosabbnak tartottam, hogy "ne legyek agyilag tele Tantrix-szal", magyarán hogy ne játsszam agyon a játékot. (megj. ez a tavasz erről fog szólni :-( )
...
Csak el kellett mondanom, mert a jövő eredményeit féltem.
Ezeken persze lehet segíteni részben az időzítéssel (pl. komoly bajnokságok közben ez ne folyjon, részben a szabályok finomításával)
..."
Ettől félek ... a mennyiség a minőség rovására mehet.
Mind1. Nyilván amíg tudom, lesz magyar bajnokság, ha más nem is, de az igen. Hogy mikor, nem tudom, mert jövőre a Stevenék is át akarják szervezni az egészet. Pl. január-februárra akarják tenni a csapat-vébét (azt még ők sem tudják, hogy 50+ nevezett csapattal hogy akarják megvalósítani, de majd rájönnek, hogy nem fog menni). Tudom, szép elv, hogy a bajnokságoknál ne legyen korlátozás (pl csapat-vébé). Mind1. Lesz GBR "L". is. Lesz 3000+ játék egy csapatvébén. Szép.
A magyar bajnokságot lehetne a junior-ideje alatt csinálni, ez jó ötlet.
Meglátjuk.