CiluHS Creative Commons License 2005.03.13 0 0 4874
"Ha 30 percet veszek egy 8cm-es dvd lemezre azt tv-n nézve

is látható hogy szar minőség?"

Mozgalmas képeknél kell, hogy látszódjon TV-n is, hogy DVD a cucc. Lassú, álló képeknél kiélesedik azért. Mozgalmas képeknél a maszatolódás olyan, mint VHS-nél. A DVD-LP esetében a gyártók még a propaganda anyagban is elismerik, hogy ekvivalens a VHS-sel.

Ha 3CCD-s DV kamerával veszel fel, akkor DVD-re a 20gigából 4.7-et felraksz, attól még DV formátum lesz, azaz csak számítógéppel, adatDVD-ként játszhatod le. Természetesen a DV sokkal jobb minőség, mint a DVD-XP, ahogy írtam, meg a képek is mutatják.

Olyanra van lehetőség, hogy benyomod a 3CCD-s kamerán készült DV anyagot, és konvertálod DVD formátumra (nyilván mivel 60 perces 1 kazetta, ezért DVD-XP-re érdemes konvertálni). Ezzel látványosan jobb képet kapsz még így is, mintha eredetileg nagy korongra 1CCD-s kamerával veszel online.

Szerintem a 3CCD-s kamerával nem fogsz csalódni. Ehhez csak annyit teszek hozzá, hogy nekem a rosszabbik 3CCD-s kamerám a Panasonic NV-DX1-es, a világ talán legelső 3CCD-s miniDV kamerája. Kicsit bágyadt a képe (csak legalább 520 soros stúdiómonitoron látszik a bágyadtság, TV-n nem, de engem a stúdiómonitor képe érdekel :-), mert csak 350kpixeles CCD-k vannak benne, de még mindig szebb a rögzített képe, mint pl. a Pana MS4 kamerának az élő, ami azért a saját kategóriájában hightech. (azért nem az MS4 felvételéhez hasonlítom, mert annál nyilvánvalóan jobbnak kell lennie, így korrekt, hogy annak az élő képe és a másiknak a felvétele)

VHS: ezzel csak óvatosan. VHS->VHS másolás JELENTŐS minőségromlással jár. Ha olcsón akarsz kamerát, akkor vagy keress használtan régebbit 3CCD-sből, vagy SVHS vagy Hi8 kategóriából (ez utóbbikban kötelezően csak TBC-set szabad venni).

Előzmény: vidis (4873)