CiluHS Creative Commons License 2005.03.13 0 0 4869

Harmadszor teszi tönkre a hozzászólásomat ez a gagyi hozzászólás-szerkesztő, a képekre nagyon behal szegény.

Na szóval kétség nem fér hozzá, hogy a Pana GS140 messze messze jobb, mint az említett Sony. Ezt így vakon rámondom, aztán fél órát kutattam a témában. A DVD92-esről leírásokban csak azt találom, hogy mi nincs benne, bár mivel még nem nagyon van forgalomban, nincs is róla túl sok minden. A GS140 hozza az elvárásokat.

Miért mondtam rá vakon, hogy a miniDVD-re rögzített 1 óra pocsék? Mert ez csak DVD-LP formátumban réhet rá. Márpedig a DVD-XP is nagyságrenddel rosszabb minőség, mint a (mini)DV.

De képek magukért beszélnek itt alább. Azért nem teljesen egyforma méretűek, mert a fórumba mérethatár van, és ezért croppal le kellett vágnom belőle, tehát a minőséghez nem nyúltam.

Eredeti kép:

Eredeti

DVD-HQ-XP, a létező legjobb DVD formátum:

DVD

DVD-SP, a hagyományos 2 óra/DVD4.7

DVD-SP

DVD-LP, amiből 1 óra fér el 8cm-es DVD-n

DVD-LP

Ebből el lehet dönteni, hogy kinek kell DVD-RW-s kamera. A Tomshardware oldalon talán még megvan egy DVD-s kamerateszt néhány videója, először nem értettem, miért homályos a kép. Aztán láttam meg, hogy DVD-s kamera, mert megtévesztően DV formátumba volt "felkonvrtálva", d attól még maszat maradt a maszat.

Előzmény: vidis (4859)