"Ez bizony a miniDV vízszintes sorfelbontása, amit néha úgy adnak meg, hogy jobb
mint 500 sor. A JVC GR-D93-nál pl:540 sor. Ennek vettem az átlagát, 520 sort.
Látod, Te sem vagy tévedhetetlen."
Te ezt direkt csinálod? :-) Egy kamera használati útmutatója nem egyenlő a szabvánnyal. Azok a számok a kamera képfeldolgozó ELEKTRONIKÁJÁNAK EFFEKTÍV sorszámát jelentik, és nem a miniDV szabványét. A kettő nem tévesztendő össze. Attól még a fizikai kép eltárolt felbontása 720x576 lesz. És az egészben az az igazán durva, hogy csalás az a szám is, mert ugyan az elektronika "képtorzítása" "csak" annyi, de a CCD okozta tényleges képről egy szó sem esik...
"A teszt újságokat lehet fikázni, meg nem szeretni, de ha nem lennének, sokkal
kevesebb infó jutna el az átlag felhasználóhoz."
Ha ezek nem lennének, akkor nem lenne mivel becsapni a felhasználókat oly módon, mintha tényszerű információkat közölnének.
"Itt a topicban, nagyrészt csak nem igazi kameráink vannak, de hát csak erre futotta.
Remélem ezért nem haragszol! (Azért még írhatunk a topicba?)"
Légyszíves ne tereld el a szót. Az egész abból indult ki, hogy alapvető videótechnikai dolgokat vontál kétségbe. Ez erre volt egy többedik válasz.
"Remélem, még messze vagyunk a végétől!"
Nem tudom, eddig milyen életed volt, de ha vége is lesz, abból én nem kérek, az enyémnek csak kezdete van, vége sosem lesz. :-)