Bocs azért, mert úgy tűnik, hogy osztom az észt...
De, talán nem volt meg a kellő szándék a szurkolókban. Mert, ha utazni akarnak, mondjuk csak 26-an, akkor "megbombázzák" a klubot pénteken telefonon, délután esetleg viszik is magukkal a 2500 Ft. körüli összeget, s lefoglalják a társasgépkocsit. Mert úgy, ma már sehol nem megy a dolog, hogy induláskor csengetik be a zsét.
Ez, persze különféle bonyodalmakkal jár(-na), mert a szervezőnek (klub?), át kellene venni a pénzeket, elismervényt, nyugtát kellene adni róluk. Ez bizony macera...
Jogilag nem tudom mi van akkor, ha valaki betolta a lét, aztán másnap nem megy el. Nyilván visszakérheti a gempát, a helyszínen, s akkor ki...-ik a többiekkel, mert ha nincs kellő mennyiségű pénz, akkor nem megy a busz.
Vagy - jogilag - utólag kérheti vissza a manit, abba pedig beleőrülne az Olgika, hogy Kiss János, Nagy Géza és Rákóczi Ferenc számára bizonylatolnia kellene a visszafizetést, megtalálni azt az időpontot, amikor az urak kilátogatnak a stadionba, s megkaphatják a visszajárót.
Biztosan van még sok minden, amiről elfeledkeztem, de számíthat ilyen ügyeteknél.
Bizony, ezt egy vagy több főszurkolónak kellene magára vállalni, összegyűjteni a jelentkezőket, beszedni a pénzt, aztán felvenni a klubbal - Volánnal?- a kapcsolatot, befizetni a meccs előtti napon az útiköltséget, feliratkozni az ingyen meccsjegyekre és induláskor beülni a buszba. Még akkor is, 26-an fizettek, de esetleg csak 12-en jelentek meg induláskor. Legfeljebb lenne bőven hely a buszban...Hisz, abban előzetesen, ha másképpen nem, akkor szóban meg kellene állapodni, hogy csak abban az esetben jár vissza a befizetett pénz, ha a busztársaság hibájából hiúsul meg az utazás. Mert, ebben a "szóbeli szerződésben" így állna.
De, hogy ez jogilag megint csak támadható, az biztos. Nem vagyunk egyformák, lenne olyan balhé, hogy a fal adná a másikat! Pl. nagyon jó barátok örökre összevesznének, anyáznának, stb.
Én továbbra is csak azt mondom: ha lenne annyi szurkoló, aki komolyanm gondolná, s nem csak hirtelen felindulásból, akkor biztosan összejönnének a buszos utazások!
HAJRÁ RÁKÓCZI!