Rengeteg kivitel létezett belőle. Zárt vagy platós? Általában négyhengeresek, kevés a hatos, itthon talán nincs is. Volt gyárilag duplatankos.
Nincs jellemző hibája, hihetetlen sokat bírnak. Melyik hátsó híd van alatta? Hat csavaros a középkupak vagy nyolc és kontraanyás? Ha 508 akkor a direktbefecskendezéses OM 314-es motor van benne, 3782 cm3 és 85 LE. Max fordulatszám 2800, nyomatékcsúcs 1800 fordulaton!!! Ötsebességesek de én amikor vettem az enyémet négynek adták el... Sose kapcsolt egyest az ember, mindig kettőből indult :-) Én mutattam meg neki, hogy hol az egyes. Utazósebesség 80 hosszú hídnál 90. De azt 1 millió km-ig garantáltan. Első futómű függőcsapszeges, nagy futásteljesítménynél csere. Szilentblokkok szintén. Rugókötegeknél hátul szintén. Két akku, soros-párhuzamos kapcsolóval, önindító 24V-ról működik. A kapcsoló volt már, hogy behalt. Sok kontár tákolja, nem értenek hozzá. A két akkut illik egyszerre cserélni, ha csak az egyiket cseréled rövid időn belül úgyis lehal a másik is. Jellemző, hogy tüzépesek és vasgyűjtők hajtják őket 0 karbantartással cserébe iszonyatosan túlterhelve.
Első és hátsó sárvédőívek egy idő után rohadnak, első indexek általában beáznak és szétrohadnak. Szervokormányos? Az viszonylag ritkább. Ami nem szervós az igen nagy erőt kér parkoláskor! Első lámpa foncsor is hajlandó lerohadni, de legalább szétszedhető a lámpa és újra lehet foncsorozni.
Általában tgk. ezért vigyázz, hogy vezetheted-e?! Mennyi a forgalmi szerinti össztömeg? Van pár darab ami vissza van minősítve 3500 kg-ra az még eljár B-vel. Felette szopás! Ezt most itt nem részletezem, hosszú lista lenne de ha komolyabban érdekel keress meg vagy hívj. Szívesen megmutatom, hogy mik azok a részek, ami esetleg figyelmet érdemel. Lelőhely: Bp XXII. Tel: 30/445-3989
Egyet épp bontok, van mindenem. Ha van rá lehetőség szívesen megnézném azt amit kinéztél. Érdekes darab lehet. Az enyém is elég érdekes, mentőautó volt a tűzoltóságnál, 36 ezer kilométer van benne. Eléggé beleástam magam a típusba, tudok egy-két dolgot róla. Itthon kevesen ismerik. Magánembernél van vagy cégnél? Te minek vennéd meg, mit szeretnél belőle? Magán vagy cég névre? Iszonyatos költség mire átíratod, és akkor a súlyadó+kötelezőt nem vettük át...meg a tachográfot se. Vonóhorgos? Rengeteg apró részlet fontos lehet, addig ne vedd meg míg nem beszéltünk.