VChris Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4802

Körbementem a város összes műszaki boltjába, beleértve a Tesco-t is. Nem volt tisztítókazi. Az egyik helyen (ahol kamerát is forgalmaznak) még csak nem is hallottak róla, hogy ilyen van, sőt azt mondták, hogy ilyen nincs is. Na ennyit a nagyon tájékozódott és hozzáértő műszaki eladókról.

Végül egy fotóboltban volt egy fajta. Hát nem volt ismerős a márka, de megvettem. 3000 pénzt hagytam ott érte. A neve: T-NB. Ez egy francia márka. Hallott már róla valaki? Ugye az nem fordulhat elő, hogy ártana a kamerának. Az van ráírva, hogy Non-abrasive system, ami annyit jelent, hogy nem csiszolós rendszerű. Kinyitottam a kazetta elejét, és ilyen vászonszerű a szalag benne. Ez normális? Ilyen a többi is?

Aztán amikor beraktam a kazettát, bekapcsoltam lejátszás üzemmódba, elkezdett ész nélkül csipogni a kamerám, és sárgán villogott a display-en az eject ikon. Kivettem, visszatettem, és akkor már nem volt ez, megjelent, hogy a kazettát 8 percesnek látja. Viszont amikor beraktam a kazit, és behúzta a kamera, olyan érdekesen nyöszörgős hangot adott ki. Végül lenyomtam a play-t, és kb. 10 másodpercig ment. Közben a kazettából már csak 6 perc maradt hátra. Érdekes.

Na utána visszatettem azt az ominózus kazit, amire nem volt jó a felvétel, visszatekertem a legelejére, ahova nem sikerült a felvétel, újra vettem rá, és most jó volt. Hát nagyon remélem, hogy nem árthat a kamerának. Esetleg ha valaki ismerné ezt a márkát, és megnyugtatna, hogy nem gagyi, az jól esne.

Bocs, ha kicsit hosszú voltam.

VChris

Előzmény: csite (4799)