Ebben tökéletesen igazat adok neked, az utóbbi napokban két olyan hír is felröppent a tévékben, amik a kismamák egy részénél tökéletes pánikot váltottak ki: az egyik az, hogy a HIPP bébiétel kupakzárójában rákkeltő anyag van, a másik meg az, hogy az oltások egy része időnként autikzmust okoz.
Én mind a kétszer a gutaütés állapotában leledzettem, ugyanis egyszerűen NEM HISZEM EL, hogy ha valóban carciogén anyag lenne azokban a nyűvös kupakokban (márúgyértem, hogy olyan mennyiségű, ami valóban rákot is okozhat) akkor ne vonnák ki azonnal az összeset a forgalomból. Erős a gyanúm, hogy ezeket a "vizsgálati eredményeket" egy konkurrens bébitápszergyártó cég szponzorálta...
Ami meg az oltásokat illeti, már az én gyerekkoromban is volt olyan, hogy a millióból egy-egy szerencsétlen kisgyerek vagy belehalt, vagy károsodást szenvedett védőoltástól, sőt ha jól emlékszem éppen a tévében láttam annak a férfiank az esetét is, aki belerokkant pár éve az inflenza elleni védőoltásba, szóval mindig és mindenkor lesznek a védőoltásoknak áldozatai. Ugyanakkor arra is emlékszem, mikor az öcsémmel együtt utcahosszú kígyózó sorban vártunk a megváltó Salk oltásra (mármint a szüleink várták a megváltást, mi inkább szűköltünk az injekció miatt :-)) ) az akkor tomboló, és több iskolatársamat is érintő gyermekbénulás járvány ellen, ami valóban félelmetes volt, a strandok évekig zárva tartottak, a szülők meg azonnal pánikba estek, ha egy gyerek belázasodott... szóval igen, mérlegelni kell a kockázatokat, és aszerint dönteni.
Ja és az internet, ez a hamadik, ez valóban kiváló talaj és terep azoknak, akik mindenféle félinformációkkal felszerelkezve mindenttudónak akarnak látszani.
Az internetnek rengeteg hasznos előnye van, de van sok hátulütője is - mint mindennek.