ppmoni Creative Commons License 2005.03.09 0 0 542
Megnéztem néhány angol lapot "seed saving" álnév alatt, és ezt írják:

- A paradicsom magja körüli zselé csírázásgátló
- A magot kis edénykébe kaparva és némi levét is hozzányomva kell 20 fok körüli hőmérsékleten erjeszteni.
- Naponta 2-3-szor meg kell kutyulni
- A 4. napra a bacik meg gombák lebontják/megeszik ezt a csíragátló anyagot, és a mag ezután jobban is csírázik.
- Ha nagyon sokáig hagyod a magot a paradicsomban, és "megbuggyan" akkor ott is végbemegy ugyanez, de, mivel nem kontrollálhatod az elejét és a végét, könnyen arra eszmélhetsz, hogy a magjaid a pariban kicsíráztak. (Így jártam én is: a fele magnak már 1 cm-es csírája volt a parin belül)

Én még soha nem csináltam így, és az én magjaim mégis jól csíráznak, csak amiket úgy rendeltem, azok nem...de azért jövőre lehet, hogy kipróbálom.
Előzmény: Frint (539)