Sziasztok!
Azt hittem, hogy összeraktam egy audio pc-t. Vettem bagóért egy ezredforduló körüli PC-t (gondoltam, akkor is zenéltek már PC-vel), megpakoltam használt memóriával, beleraktam a Creative SB Live! kártyámat, kicseréltem tápot-vinyót, és vettem (vettem!) rá egy FL Studio-t. Meg rádugtam egy gagyi mikrofont.
Aztán látom ám, hogy ez nem ilyen egyszerű, mert a demó muzsika az FL Studio-ban kattog és akadozik veszettül. Utánaolvastam, és kiderítettem, hogy nem ártana ASIO driver - amit sehol nem találok ehhez a kártyához -, meg jó lenne nem GHz alatti procit használni (ez itt egy 637MHz Celeron ASUS CUV4X lapon). Szóval úgy tűnik, ez a dolog messzire vezet...
Ja, meg csináltam egy éneklős felvételt, ahol a sistergés gyakorlatilag teljes értékű háttérvokálként jelentkezett. Nem a háttérzaj, hanem iylen elektronikus eredetű mifenék, belső gerjedések.
Mondjátok, mennyit fogok én még erre a dologra költeni?
Hangkártya 40
Alaplap 12
CPU 32
RAM 12
Videokártya 8
Mikrofon 20? 30? 40? ...?
Tudnátok javasolni valami gazdaságos összeállítást, amire most azonnal nem kell a gatyámat rákölteni, de később bővíthető? Tegyük fel, hogy cserébe kezdetben csak megtanulom a technológia csínját-bínját, esetleg demó-szintű végterméket készítek, és majd csak (tengernyi tanulás és) újabb ráköltés után leszek képes nyilvánosság-enabled produktumot létrehozni.