Van egy kép Celldömölkről, a 424-es a személykocsival. Oda azt a szöveget akartam írni, hogy "Celldömölk a vasútnak köszönheti várossá való fejlődését, a múlt emlékeit ezért nagy becsben tartják. Kiállított gőzösök az országban több helyen láthatók, ez a celli összkép azonban egyedülálló."
Aztán a kapkodásban valahogy csak az első mondat került be, sajnálom...
A nyugat-dunántúli képsorozat úgy született, hogy volt néhány tárgyalásunk a környéken, ezért nagyon függtünk azok időpontjától. Fotózni így nem túl jó. Még előtte lévő este elmentem Győrbe (a szomszédos vasúti vendégszobában egy manus egész éjszaka full hangerővel a Kossuth rádiót hallgatta), hogy az első vonattal, a főszerkesztő úr előtt Sopronba érjek. Ott egy kicsit szabadon mozoghattam, de akkor még alig volt fény. A vonatok a nagy hó miatt össze-vissza késtek, az ÖBB 2143-as vonali kép sem sikerült, stb. nem volt könnyű. Sok más tervem sem sikerült. Kár, hogy Szombathelyen abban a napszakban inkább csak roncs mozdonyokkal lehetett találkozni, tudom, hogy nem szerencsés, de valahogy mindig csak így sikerül... Egyszer már tényleg jóvá kellene tennem a bűnöm veletek szemben :((
Na mindegy, a következő számban majd hagyok másokat is érvényesülni :)