Kedves Paleo!
<<<Érdekes ez a természettudományos vizsgálat....., mert az evolúciós folyamatokra kevésbé hiteles kutatási eredménnyel bír, míg a torinói lepellre azonnal dátumolható!?
No, ha tudnám mire gondolsz az jó lenne. Mert az evolúciónak, a Tuirini lepelhez nem sok köze van.
<<<Egyébként sehol nem olvastam azt, hogy Jézus DNS-ével megegyezik az alakvérszerűfoltból vett minta....
Hát azt nehezen is olvastad volna, mert akkor rendelkezésre állt volna egy ellenőrző vizsgálathoz szükséges minta, de honnan?
<<<Így hát a tévedés magasan fent állhat, de ettől még bálványkegytárgy maradhat....
No nem egészen, mivel 78-ban 12 féle vizsgálatot végeztek el, és ezek mindegyike azt támasztotta alá: / no nem azt, hogy a lepel hiteles / hanem azt, hogy nem tudni miképpen hozták létre, bejárta azt az útvonalat amelyet szükséges volt - Jeruzsálem Edessa, Konstantinápoly, Franciaország, Olaszország, - a vérfoltok emberi vértől származnak, stb. Bálványkegytárgynak nem tudom kik tekintik, de ha gyereked beteg lenne és azt hallanád, hogy ez segít, a hiába való orvosi beavatkozás után szerintem csak felkerekednél oda. De senki sem állította, hogy az, egyébként csak Te.
<<<Én is azt kérdezném tőled, hamár ennyire beavatottnak tünsz, hogy ki miért és mi célból hozta létre, avagy Jézus miért fotoztatta magát, avagy fotoztattatott le..., ugye a katolikusok miatt?
Nem. A feltámadás, feltámasztás mellékterméke volt a képmás keletkezése.
<<<Tehát a sír nem volt üres, hanem ott volt Jézus..../?/ arcképe....., és ez már felér a személyeével?
No az arckép jó vicc. A frontális és dorziális teljes alakos képmás, amely magán viseli az evangéliumokból ismert sérülések nyomát, a túlbuzgó szolga első ütésétől, a fellépő tödővízenyő orron és szájon át távozó 1 - 6 arányú vér és tüdőváladék keverékéig. De a képmás mellett ott volt még a sok virág, a vérrel szennyeződött tárgyak és a kezeit és lábait rögzitő kötelékek MEGCSOMóZVA.
<<<Nos a keresztrefeszítésre váró latrokat bizonyára jó ellátásba részesítették, sőt valójában csak statisztáltak a kereszten Jézus mellett együttérzően, hisz ők messze nem szenvedtek úgy mint a mester....
Maga az a tény, hogy Jézus, az akár több napon keresztül tartó szenvedésekkel ellentétben 4 óra multán kiszenvedett, azt bizonyítja, hogy igen csak több vegzatúra érte mint a latrokat.
<<<Az evangéliumok írói azt írtak a szereplőik szájába, amit csak megkövetelt a kialakuló egyházi vallásos trend!...., így arról is, hogy a tanítványok hittek...., de hogy miben azt nem írják.....konkrétan.....
Már hogyne írnának a lényegről. Ez pedig Jézus Messiás mivoltjában való hit.
No, ha az akkor még nem is létező egyházi trendit emlegetsz, akkor megokolhatnád, miért különböznek annyira egymástól az evangéliumok?
<<<Nos már rég megakartam kérni azokat a teológus tudós fórumostársakat akik olyan újtestamentumi írásokra hivatkoznak a II. századból, hogy mutassák már be azokat teljes terjedelmükben, szövegegyezés szerint persze és hasonlítsuk össze a már ismert kanonizált újszövetséggel....
Ebből a korszakból 870 kódex származik amelyből csak 14 nem tartalmaz keresztény iratokat...Nem arra gondolok, hogy ezeket Neked valaki ide bemásolja.
<<<Érdekes az a mozzanat is , hogy Marcion antikvárius fogta magát és elővette zsebeiből hirtelen kapásból..., majd bemutatta Pál 10 levelét...., honnan gyüjthette össze és kiktől, na és a drága korai egyházatyák mit tudtak ezekről a levelekről, természetesen a teljes szószerinti összehasonlítás kedvéért!??
Marcion gazdag és tanult hajótulajdonos volt a pontuszi Szinopéban. A Páli levelek természetesen másolás után kerültek összegyüjtésre. Lásd Muratori-kánon.
<<<Ha nem lenyomat az alak a vásznon, akkor mi? Benyomat, avagy átnomat, rányomat kivülről befele, avagy bentről kifele ?
Azt bírom marhára a sok töketlenben, hogy azt sem tudja miről beszél, de nekiáll mindent tagadni, azt is, amiről fingja sincs.
A képmás a vásznon a felszíni rostszálak dehidratációjával keletkezett, egy nagyenergiájú, de igen röved sugárhatásnak megfelelő módon, amely a képmás erősségét, részletgazdagságát, a test és a vászon távolságának függvényében jeleniti meg.
<<<Tehát te be tudod mutatni nekünk az élő Jézust?
A feltámadás ténye számodra hit kérdése és nem a tényeké, ugye?
Meg. Nem. A tényeké.
<<<No, tiszta víz effektus!
Jézus mitől váltotta meg az emberiséget szerinted?
Ki igazolja eme elméletet?
Itt a tiszta víz: Ki a fene mondta Neked, hogy én bármit is állítok a megváltásról, erről az elméletről, a katolikus hitigazságokról vagy bármiről?
Értsd már meg, a Lepelről beszélek és csak arról!
Üdv Y.