Kedves Yohanan!
Érdekes ez a természettudományos vizsgálat....., mert az evolúciós folyamatokra kevésbé hiteles kutatási eredménnyel bír, míg a torinói lepellre azonnal dátumolható!?
Egyébként sehol nem olvastam azt, hogy Jézus DNS-ével megegyezik az alakvérszerűfoltból vett minta....
Így hát a tévedés magasan fent állhat, de ettől még bálványkegytárgy maradhat....
Én is azt kérdezném tőled, hamár ennyire beavatottnak tünsz, hogy ki miért és mi célból hozta létre, avagy Jézus miért fotoztatta magát, avagy fotoztattatott le..., ugye a katolikusok miatt?
Tehát a sír nem volt üres, hanem ott volt Jézus..../?/ arcképe....., és ez már felér a személyeével?
Nos a keresztrefeszítésre váró latrokat bizonyára jó ellátásba részesítették, sőt valójában csak statisztáltak a kereszten Jézus mellett együttérzően, hisz ők messze nem szenvedtek úgy mint a mester....
Az evangéliumok írói azt írtak a szereplőik szájába, amit csak megkövetelt a kialakuló egyházi vallásos trend!...., így arról is, hogy a tanítványok hittek...., de hogy miben azt nem írják.....konkrétan.....
Nos már rég megakartam kérni azokat a teológus tudós fórumostársakat akik olyan újtestamentumi írásokra hivatkoznak a II. századból, hogy mutassák már be azokat teljes terjedelmükben, szövegegyezés szerint persze és hasonlítsuk össze a már ismert kanonizált újszövetséggel....
Érdekes az a mozzanat is , hogy Marcion antikvárius fogta magát és elővette zsebeiből hirtelen kapásból..., majd bemutatta Pál 10 levelét...., honnan gyüjthette össze és kiktől, na és a drága korai egyházatyák mit tudtak ezekről a levelekről, természetesen a teljes szószerinti összehasonlítás kedvéért!??
Ha nem lenyomat az alak a vásznon, akkor mi? Benyomat, avagy átnomat, rányomat kivülről befele, avagy bentről kifele ?
Tehát te be tudod mutatni nekünk az élő Jézust?
A feltámadás ténye számodra hit kérdése és nem a tényeké, ugye?
No, tiszta víz effektus!
Jézus mitől váltotta meg az emberiséget szerinted?
Ki igazolja eme elméletet?
Isten mit mond a bibliában Jézusról, hogy ő a megváltó?
Valahol írva van, hogy senki nem válthat meg másokat... Isten kijelentette, hogy embert nem lehet áldozni...! Bűn az!
Jézus nem az oltáron áldoztatott meg, hanem a rómaiak kivégezték, mint egy bűnözőt....!
Jézus nem volt hibátlan, sőt indulatos volt, megtagadta családját, ami szint úgy nagy bűn!
Jézus kijelentette , hogy egyetlen igaz Isten van, és az nem ő!
Megmondanám, hogy nemcsak Jézus halt meg másokért,nem csak Jézus szenvedett felebarátaiért, hanem igen sok ember, akik nagyobb szenvedéssel , kínnal és brutalítással haltak meg, mint Jézus.... Ne felejtsük el, hogy azért emberek vagyunk, és az isteneknek meg milyen könnyű, nekik nem kell szenvedniük betegségekben, éhezés sem ismert náluk...., no meg a megélhetésük sem hiányos..... Mi emberek egymásra vagyunk utalva....
És bocsi...., hogy őszinte vagyok....
Üdv: Paleo