kopaszhaj Creative Commons License 2005.03.08 0 0 4721

Ha már Pana. Én egy GS 11-t néztem ki tavaly az EW-ben, mert olcsó volt, ill. számomra fontos a 24-es zoom és a mikrofonbemenet.

A kiállított példány érdekes hibát produkált, zoomolás közben a kép észrevehetően jobbra-balra mozgott. Gondoltam, ez valszeg egyedi hiba, ezért elővetettem egy újat, azzal nem jelentkezett a hiba, így megvettem.

Otthon kazettát belehelyezve olyan vibrációt produkált, hogy még az állvány is rezgett. Irány vissza az üzletbe, elővettünk egy másikat, kipróbáltuk kazettával, és lőn csend, szó nélkül kicserélték.

Otthon aztán pár nap múlva vettem kézbe, és csalódottan láttam, hogy zoomolás közben ennek is kóvályog a képe. Mail ment a Pana Magyarországnak, felhívtak, vigyem be a gépet. A szervízben kicsit nehezen, de beismerték, hibás az optika, hagyjam ott, majd értesítenek. Szóvá tettem, hogy talán ki kéne cserélni, már csak a márka becsülete miatt is, hiszen nem ez az első ami hibás.

Nem cserélték ki, csalódottan mentem haza. Aztán másnap felhívtak, menjek be, nem lehet javítani a kamerát, kaptam egy szelvényt, amire az EW-ben adnak egy újat, vagy a pénzt vissza. Mivel előzőleg már vettem egy nagy akkut hozzá, kénytelen voltam ismét a Panát megvenni, és harmadjára sikerült egy hibátlan példányt kifognom. A kézremegésgátló a régi Hi8-as Canonhoz képest ugyan hulladék, de amúgy megszerettem a kis Panát, ennyi pénzért szerintem jó.

Előzmény: ;oDa (4711)