Balent Creative Commons License 2005.03.07 0 0 747

Sziasztok!

Új hozzászóló vagyok, ma találtam ezt a topikot, végigolvastam (huh...) és máris sok infót tudtam meg belőle. ...de még így is sok a kérdés. Bocs, csont amatőr vagyok.

Két, magról kelt citrusom van. Első probléma, hogy nem tudom, mik pontosan, mert 5-6 éve, pár, jukka földjébe eldobált magból keltek ki.

Első kérdésem: mi alapján tudom eldönteni, citrom vagy narancs-e? Mi a különbség a narancs és a citrom közt?

Másodsorban, nem lettek beoltva. Kb. 50 centi magasak, nem is metszettem őket soha. Érdemes-e ennyi idősen beoltani? Mikor és mennyire kell metszeni?

Harmadsorban, nálam a növények a szobában, a radiátorhoz relatíve közel telelnek. Ez azt jelenti, hogy délelőttől estig ~25°C, estétől reggelig ~15-18°C. Ez nem a legjobb, ha jól olvastam. Ha most leviszem az alagsorba (10 fok körül, normál napfény) megviseli-e a váltást? Mikor érdemes kivinni a szabadba, a teraszra?

Tavaly nyáron lett átültetve, normál Tescós virágföldbe. Érdemes-e valami extrát adni neki? Mi az A, B, C, föld?

A növények egészségesnek tűnnek, szép mélyzöld színűek, (bár eddig egyszer se virágoztak még) s most 1 hete igencsak fejlődésnek indultak. Mindenhol új ágak jelentek meg, 2-3 centit nőttek azóta. Nem gáz, hogy még nincs tavasz?

Utolsó kérdésem (bocs a sok kérdésért...), hogy a nagyobb levelek egy idő után folyton úgy néznek ki, mintha valami lerágta volna őket, pedig semmi kártevőt nem találtam rajtuk. Ezenkívül a levelek között pókhálószerű anyag van. Mi okozza ezeket?

Kösz a türelmet, várom a javaslatokat!