Lizzi Creative Commons License 2005.03.07 0 0 1525

Üdv. Egyenlőre lemondtam a scanner vibrató építéséről (és minden más kínlódásról is). Előkapartam a régi Phase-shifter-emet és egyész jól szimulálja a scanner magaskiemelését viszont elmarad a chorus hatás. De mindegy, egyenlőre megfelel igy is.

Okulásul: hétvégi szenvedésem közepedte rájöttem legnagyobb hibámra. Megfelelő hanszer híján (ami persze nálatok nem áll fenn) az egyébként is kevés szabadidőmből túl sokat fordítottam a hammond hangzás utánzására. Ez soha nem lesz tökéletes ha nem az eredetivel játszik az ember. So nincs értelme vele sokat szenvedni. Jól szólhat egy hangszer (legyen bármi) ha jól szólaltatja meg valaki.

Tehát elővettem a Gonda János: A rögtönzés világa 2. c. könyvecskémet és rájöttem hogy alapvető hiányosságaim vannak. A 20. oldal körül már készségszinten vágni kellene az összes skálát +akkordot fordításival együtt. Hát ehhez még van mit gyakorolni. Aztán jöhet a többi (klasszikus akkordfűzés, II-V-I kadencia, harmoizáció stb).

Megvan még Mildred Alexander Method / Volume 3 ha valakit érdekel. Orgonálni tanulós füzet. (megvan esetleg valakinek az első kettő?)

Ha tehát valaki hasonló cipőben jár, ajánlom a fenti kiadványt. Egyesek szerint nem a legjobb tanulási célra, de legalább Mo-on könnyen (Múzeum krt. zenei antikvárium)beszerezhető. És szerintem lehet mit tanulni belőle.

Üdv:rt