Tenyleg kivancsi vagy?:) Na jo, hat en leirhatom. Szinte mindrol jo velemennyel vagyok, ezek tobbnyire olyan filmek, amiket mindenkinek latnia kene.
Az Amelie rendkivul kedves, aranyos film, tele eletkedvvel, csodalatos zenevel, iszonyu hangulatos, szep kepekkel. Nem sok rosszat tudnek mondani rola, talan a legjobb francia film, amit valaha lattam. Igen, az elozetese bena volt:) De az lenyegtelen.
A Titanic egy rendkivul nagyszabasu film, nagyon jo aranyerzekkel osszeallitva, James Cameron nem veletlenul az egyik kedvenc rendezom:) Sokaig nem akartam megnezni, de aztan egyaltalan nem bantam meg, hogy beadtam a derekam, az egyik legszebb romantikus filmnek tartom, amit eddig lattam.
A Mulholland Drive az egyik kedvenc filmem, arrol mar vegkepp nem tudok rosszat mondani:) Szerintem Lynch legjobb munkaja, egy hihetetlen alkotas, amit akarhanyszor megnez az ember, mindig fedezhet fel benne valami ujat, esetleg egy uj ertelmezest. Egy igazi mestermu, ahol minden aprosag a helyen van, minennek oka van, es valami megmagyarazhatatlanul jo erzes akarhanyadszor is vegignezni:) Badalamenti csodalatos zenejerol mar nem is beszelve...
Az En, Pan Petert nem lattam, es nem is nagyon hinnem, hogy megnezem, mert borsodzik a hatam a Pan Peteres filmektol:) Ugyhogy errol nem is tudok mit mondani:)
Az orakban leginkabb kedvenc szinesznom, Julianne Moore jeleneteit nagyon szeretem, hihetetlenul jol jatszik, szerintem az Akademia legnagyobb hibaja volt a sok nagy mellett, hogy neki ezert (sem) adta meg az Oscart. Ez a tortenetszal nagyon erdekes, de masik ketto mar szerintem hagy maga utan kivanni valot. Mint film is erdekes, es elgondolkodtato, de valahogy nekem annyira nem all ossze egyetlen egessze. Azert szivesen nezem meg barmikor.
Hat nagyjabol ennyi, remelem megertesz:) Neked mi a velemenyed ezekrol a filmekrol? Miert kerdezted?