tivadar Creative Commons License 2005.03.04 0 0 282

Köszönöm higgadt, (majdnem) bölcs szavaidat kedves Mumu bátyám (én idén töltöm a 60-at, én megyek gyufáért... ;-)

Valóban én ebben a kérdésben nem vagyok higgadt, nem tudok az lenni. Anélkül, hogy  soraid bármelyikének igazságtartalmát vitatni akarnám, mégsem tudom őket teljesen elfogadni. Ahogy a régi humorista mondta: "Annál roszabb a tényeknek..."

Elborzasztó számomra, hogy milliós tömegek elhiszik, hogy (ÖSSZESSÉGÉBEN !!!) valóban jobb volt a Kádár-világ csupán azért, mert ők jobb anyagiak között éltek.  Ez is része a szocializmus mentális pusztításának!  AZ egyszerű, nagyrészt tanulatlan tömeget elvezetik a "szalmazsáktól a vaságyig" és ezek egy életre szóló "hálával" reagálnak...Szörnyű.

Mert azt elhinni, hogy "mink is vagyunk ollan okosak", meg hogy "józan paraszti ész köll, nem diploma" - ezek mind, mind olyan hálás szövegek,  eszik a tanulatlanok nagy kanállal.  De hogy dolgozni kéne keményen, meg tanulni, meg olvasni, meg művelődni egy életen át - nos az már sokaknak büdös.  Inkább a trabant, meg a nadrágszíj parcella - ez a lényeg.

Nos, ennek isszuk itt a levét. És én ezért tiltakozom itt minden Ún. baloldalliság ellen, mert ezek csak ezt tudják: koncot dobni a népnek, odafönt  meg harácsolás, a régi grófokat meghazutoló módon.  (lsd. Czinege lakatos-miniszeter-elvtárs, 21 villája...)

A baloldal odavet néhány halat a népnek, a jobboldal megtanítja halat fogni. EZ az alapvető szemléleti különbség.

Én is ölellek? tr.

Előzmény: Mumu (281)