Köszönöm higgadt, (majdnem) bölcs szavaidat kedves Mumu bátyám (én idén töltöm a 60-at, én megyek gyufáért... ;-)
Valóban én ebben a kérdésben nem vagyok higgadt, nem tudok az lenni. Anélkül, hogy soraid bármelyikének igazságtartalmát vitatni akarnám, mégsem tudom őket teljesen elfogadni. Ahogy a régi humorista mondta: "Annál roszabb a tényeknek..."
Elborzasztó számomra, hogy milliós tömegek elhiszik, hogy (ÖSSZESSÉGÉBEN !!!) valóban jobb volt a Kádár-világ csupán azért, mert ők jobb anyagiak között éltek. Ez is része a szocializmus mentális pusztításának! AZ egyszerű, nagyrészt tanulatlan tömeget elvezetik a "szalmazsáktól a vaságyig" és ezek egy életre szóló "hálával" reagálnak...Szörnyű.
Mert azt elhinni, hogy "mink is vagyunk ollan okosak", meg hogy "józan paraszti ész köll, nem diploma" - ezek mind, mind olyan hálás szövegek, eszik a tanulatlanok nagy kanállal. De hogy dolgozni kéne keményen, meg tanulni, meg olvasni, meg művelődni egy életen át - nos az már sokaknak büdös. Inkább a trabant, meg a nadrágszíj parcella - ez a lényeg.
Nos, ennek isszuk itt a levét. És én ezért tiltakozom itt minden Ún. baloldalliság ellen, mert ezek csak ezt tudják: koncot dobni a népnek, odafönt meg harácsolás, a régi grófokat meghazutoló módon. (lsd. Czinege lakatos-miniszeter-elvtárs, 21 villája...)
A baloldal odavet néhány halat a népnek, a jobboldal megtanítja halat fogni. EZ az alapvető szemléleti különbség.
Én is ölellek? tr.