Ez is egy méltányolható megközelítés. Nem írom azt, hogy nincs tér egy ilyen szemléletre.
* ha a magyarok (döntéshozók) annyira meg akarták volna ölni a zsidókat, akkor mi a csodának szállították őket, miért nem helyben tették meg. Meggyőződésem, hogy néhány- a háború után kellőképpen felakasztott kivételével- senki sem akarta megölni a zsidókat. Ez nem kérdőjelezi meg szörnyű, értelmetlen halálukat.
* a magyar katonákat azzal a álságos állítással vitték a SZU-ba, hogy hadifogolyként kezelik őket. Te írod: de sokat szenvedtek és meghaltak.
* a magyar civileket azért vitték a SZU-ba, hogy alig öltözve, alig ellátva, éhezve dolgozzanak, amig meg nem halnak. A munka az csak plusz haszon volt.
* Recsk- ugyan az a módszer, amit itt elkövetsz, mint az elhíresült BM asszonyság igazolása: az ÁVH-n nem volt szokásos a fizikai bántalmazás. Ismered a történetet..
A kisérleted méltányolható, mindenki elfogult valamilyen irányban, én is. A megölt, vagy halálra dolgoztatott embernek teljesen mindegy, hogy egy táborba előre megfontolt szándékkal megölni vitték; vagy úgy bántak vele, hogy belehalt. Én nem vagyok túl érzékeny fickó, de egyformán könnybelábad a szemem, ha a zsidó, cigány, lengyel, magyar áldozatokra gondolok.
És egy utolsó ötlet: nézz utána, hogy a SZU-ban hány millió zsidót öltek meg Sztalin haláláig csak azért, mert zsidók voltak. Nézz utána, hogy a SZU-tól kapott fegyverekkel hány zsidót öltek meg a Közel-Keleten a szélsőséges arabok? Sajnálom, ha megzavarom azt az alapvetésedet, hogy a zsidóság üldözése, gyilkolászása, megkülönböztetése, vagyonának elrablása csak az un. jobboldal sajátja. Üdv.: Gábor