Igen még üvegházban is,idén nem tudom mi lelte öket:((
Tavaly vagy 25-30 fajta hajtását sikerült szereznem,nagyvirágú amerikai fajtákat amiket csak amerikábol meg ausztráliában lehet(ne)beszerezni,ha hajlandoak lennének Magyarországra küldeni töveket.De sajna nem:((Ismerős meg nincs nekem kint.
Ebböl ugy 4-5 kivételével mind megeredt,nyáron tüzö napon voltak tartva,meg jol meg lettek hajtatva,sok ki is virágzott(ezekböl tettem fel erre a topikra korábban képeket),mivel sokbol lett több tö,igértem is ide-oda tavaszra növényeket.Erre most nem tudom(illetve sejtem),mi lett velük,a kétharmaduk szára fogta magát és egyszerüen összeaszalodott:((,még a fás részen is,s bár most melegebbre meg több fényre tettem öket,sajna ugy látom,hogy menthetetlenek,nem látok rajtuk életképes rügyet(de persze még reménykedek),Gondoltam megfáztak?De nem hiszem,hiszen mellette más fajták meg egyszerü viráguak csak a levelüket hullatták,de a száruk ép,és van rajtuk zöld rügy.Gondoltam kiszáradtak?Nem lehet mert rendesen vannak öntözve.Esetleg kirohadt?Azt sem hiszem mert az üvegházamnak azon a részén nincs páralecspodás sem.Valami gomba?Ez lehetséges,de akkor is fura,hogy csak bizonyos szineket támadott meg.Szóval nem tudom.Az tuti,hogy 3 tö piros-sárga virágu,3 tö nagyvirágu fehér-roszaszin csikkal virágu kipusztult,elpusztult a nagyvirágu bordos lilásom,döglödik a piros szinü El-Capitolo,döglödik a sárga virágu roszaszin középpel...és még néhány.Szoval most vigasztalhatatlan vagyok,kiváncsi leszek mi maradt meg.(s ezekböl a szinekböl csak két tövet adtam ismerösöknek,hogy ha valami baj lenne,vissza tudjak szedni hajtást)
Na nem is panaszkodok,lassan ugyis minden ismerösöm megtalál,és vigasztalni probál,de az idö sem ugy néz ki,mint ami a növényeknek kedvez.
Abban még reménykedek(ha a magyar Vám is ugy akarja),hogy az amerikábol két éve rendelt 9 Hibiscustövemet végre két év után végre tényleg beengedik az országba és nem küldi vissza harmadszorra is valami kukacoskodo aparatcsik:)