Ez igen.
Az orvos hivatasa az embereket a szenvedestol feklmenteni...pontosan igy van.
De abban a kepzelt "hin" vilagba.
Mert itt MO-n de beszelhetnek hazamrol is Austriarol auz egyre dargulobb technikai eszkozok,az egszsegugyi biztositasok vekiny bugyelarisa nem engedi meg a legtobbszor a fajdalom terapiat.
Itt ugyan van titkos eutanazia:negy betegnek kell lelegzogep de csak ketto mukodik a korhazba.Ki kaphassa meg ?
Kifigyoba van a specifikus gyogyszer,kinek adminisztraljak.
Tehat:euthanazia igy is van de nem a Toled is fogalmazott kriterium szerint.A szenvedestol valo felmenetesert.
Itt az orvost felelosegre vonjak ha koltsegesebb analizist ker,peldaul rakmarkerokat,vagy fobrinogen analizist ha van mar mas kriterium amely ver surusegerol ad kepet.
Sajat eset:Gerinc vizsgalatnal nem akartak MR kiirni hanem konzekvensen rontgent,holott tudhato volt hogy nagyon sok sugarat raktaroztam mar el (Csernobilrol nem is meselve ) a nagyon gyakori atvilagositasok miatt.
Meg tudtam magamnak engedni,mint magan biztositott es lekuldtem azt a tablazatot is amely prezentalja hogy a nyak gerinc atvilagitasa,5 szoros,a lombar 50-szeres es a sakral 2000-szeres sugarzast produkal mint egy egszeri mellkas atvilagitas...allitolag nem is ismertek a tablazatot.A valosag az hogy nem engedheto meg,sokba kerul.Igy az MR-nel legtobb Dr. elonevu szemelyt hivtak vizsgalatra...