Kedves fijjugg, Kanone, Tekercs, ha a humor nem mén, akkor próbáljuk meg chomolyan...
Én a VÉLETLEN szót (fogalmat) abban az értelemben használom, hogy egy bekövetkezett esemény vajh előre vélhető volt-é, avagy nem. És azt állítom, hogy nincsen olyan esemény, amely nem volt előre vélhető (azaz: élő intelligenciák számára nagy bizonyossággal feltételezhető) CSAK nem mindenki számára!
Ott van a baj, hogy nagyon gyorsan általánosítunk, és azt gondoljuk (ami még nem volna baj, de még hirdetjük is!), ha pármillió diplomás materialista számára valami nem vélhető, akkor az egyszersmind véletlen.
Hát nem!
Én belemegyek abba, hogy használjuk a véletlen szót úgy, hogy "dr. Jack Gips és még 5623 tudós társa számára véletlen, és ez még kötelező 4 mrd 500m embernek elfogadni", - de kérlek benneteket, engedjétek meg, hogy azért van a látható világban további x millió ember (no és láthatatlanban , amiben ti nem hisztek, további végtelen sok intelligencia,) akiknek evidencia, hogy véletlen nincs.
NINCS, mert minden bekövetkezett dolog, esemény azért tudott bekövetkezni, mert előálltak hozzá a szükséges és az elegendő feltételek. És nem az anyag ötletszerű viselkedése folytán.
Azt is elfogadom, hogy szigorú fizikai síkon, a matematika, mint "tudomány" szintjén és terminológiájában természetesen létezik ez a fogalom. De ez nem az abszolut világ, ti a három halmazállapotból egyben hisztek, kettőt letagadtok. Szívetek joga, csak éppen fals álláspont.
Ezért mondtam, hogy elbeszélünk egymás mellett. ;-((
Üdv: tr