szilkszilky Creative Commons License 2005.03.03 0 0 247
Mikor decemberben voltunk, én az alábbiakkal jöttem haza. Bocs, az elnevezésekért: - kb. 10 féle hibiscus hajtás - elvileg nagyon sok féle megmaradt, de már várom a jobb időt, hogy igazán elkezdjenek hajtani. Most még fólia alatt vannak, gyökereztető hormonnal kezelve. Kb. 6-7 cserép, mindegyikben 2-3 hajtás. pl. ezt is onnan hoztam, csak egy évvel ezelőtt: http://img.tar.hu/szilkszilky/size2/10344418.jpg - kb 5 féle bougainvillea (sárga, korall, fehér, tarka stb.) most háromnál tartok, ami valószinűleg megeredt - dracena drago magot, de azt már csak másoknak, mert nekem már van 7 több, mint félméteres magról ültetett növényem - pálmamagokat - de sajnos nekem egyik pálma, olyan mint a másik. Kb. most 8 magoncom van, ami már több mint 30 cm-es - sajnos az euphorbia canariensis (remélem jól irtam) oszlopkaktuszom nem maradt meg, de már sokadszorra, nem jövök rá, mit kell vele csinálni - általam sivatagi rózsának nevezett növénykét, amiből ott egy pár száz méteren borzasztó sok van - valamilyen nagyo agressziv futónövényt, aminek a levele hasonlit a golgotavirágéhoz, de sötétlila középpel, világos lila széllel hajnalkaszerű nagy virágot hoz - már most több méteres - sötétlila golgotavirághajtást - fehér és kék ólomvirághajtást - sétányrózsát több szinben, de sajnos nem vagyok a téli gyökereztetéssel nagyon sikeres (fehér, sárga, lila) Pirosam már van, még nyáron hoztam Olaszoktól, az nagyon szép - trombitafolyondárt, de nem a kúszót, mert az van, hanem egy sövénynek használt fajtáját - meg egy olyan növényt, ami nagyon hasonlit a dracena dragohoz, csak sokkal "kommerszebb", szerintem majdhogynem gyomnövényként üzemel arrafelé - meg a cserjés margarétához nagyon hasonló növényt, ami ott úton útfélen nő Biztos van még, de most ezek jutottak eszembe, tehát el tudod képzelni, hogy nekem is hasonlóképp nézett ki a bőröndöm. Ha nem lesz semmi baj, betegség, és eljutok most is, hát hasonlókra számítok. Csak már se cserepem, se napos ablakom, alatta radiátorral. De nincs olyan, hogy nincs hely. Nekem ugyan nincs üvegházam, igy a szobákban növekszenek a kincseim.
Előzmény: cucurbia (246)