No, ezt csak ígértem korábban, de mindig elfelejtettem (csak sütögettem szorgosan).
14 dkg vaj
18 dkg porcukor
2 cs vanillincukor
2 tojás
27 dkg liszt
fél cs sütőpor
1,3 dl tej
töltelék: 500 g cseresznyelekvár
Vajat + cukrokat habosra keverni, aztán egyesével jöhetnek a tojatok, aztán a sütőporos liszt egy része, aztán a tej, aztán megint a liszt.
Tészta mehet a maflasütőbe, a lekvárt még nyersen kell beletöltögetni (vagy a rétegezős módszerrel, vagy nagy fecskendővel).
kb. 180 °C-on (légkeverős 150) kb. 25 perc alatt kész.
Variáció: 5 dkg liszt helyett ugyanannyi kókuszt teszek bele, meg 10 dkg Szerecsen csokit apróra vágva. Múltkor ezt dúsítottam egy fél bögre (amúgy ízlés szerinti) magvalt meggyel is – kicsi leve is elfér benne.
Amúgy a liszt egy része darált diómogyorómandulával is pótolható. Meg pl. lekvár helyett töltöttem már nutellával is, úgy is finom volt (akkor nem kókuszoztam).
Ja, ha duplázom az adagot, akkor csak 2,5 dl tejet teszek bele.