stupiddog Creative Commons License 2005.03.03 0 0 58

Szia,Bogyó!

Kerti termesztéssel csak akkor érdemes próbálkozni,ha megfelelő helyen laksz,nincs autóforgalom,nincsenek sűrűn házak kéménnyel,szomszéd permetezését nem viszi át a szél,műtrágyáját nem mossa át a talajvíz..Ha ebből a szempontból jó a hely,és elég sok időd is van rá,akkor hajrá!Bár én a helyedben ezeket inkább túrázás közben gyűjteném be,szárítanám ki és spájzolnám.Minél istenhátamögöttíbb helyen gyűjtöd,annál jobb,a levelekre annyi minden kosz-gáz-stb.hat.

A vérehulló fecskefű és a zsurló ráadásul olyan agresszíven terjed,hogy sose tudsz majd a szanaszét terjedő tövektől megszabadulni.

Körömvirágmag virágmagként bárhol kapható,bár inkább az agyonnemesítettek, ami nemigazán gyógyászati célra való.Ha budapesti vagy,nézz ki a Kőbányai Bazár nevű piacra,van ott egy bácsi,aki körömvirágtermesztéssel foglalkozik,mindenféle ezzel kapcs.sk.dolgot árul.Tán magja is van.

(még hozzátenném,mindezt nem szakemberként írtam,csak mint hobbikertész és amatőr)

ja,és ha kell,tavasszal szívesen adok neked zsurló- cickafark- és körömvirágpalántát ill.tövet,én ezeket kiirtani sem bírom,és ha érdekel és kell,más fűszernövényt is.

Előzmény: Bogyó 2 (55)