sziasztok!
most estem vissza a nyomdából, imprimáltam az oldalakat, ergo: indulhatnak a nyomdagépek. köszönjük az észrevételeket, engedelmetekkel akkor néhány gondolat.
először is a példányszámról:
10 ezer példány sok: teljesen jogos az észrevétel, ráadásul az általam nagyrabecsült hozzászólónak (hmsoft) már vannak ezirányú, sajnálatosan kedvezőtlen tapasztalatai. ezért változtattam a hagyományos vasútilap-koncepción. nem elsősorban szakmai, hanem közönséglapot készítünk, ahogy azt a haladó nyugati példákból ellestük. olyan magazint, amely vasutast, vasútbarátot és civilt is érdekelhet. rengeteg felvétel, érdekes információ, kül- és belföld, kisvasút, virtuális vasút és modellvasút: mindez nyomtatásban!
ráadásul szinte "fullos" kivitelben: bizonyos szakmai körökben az ilyen típusú kiadványt nevezik "prémium" kategóriásnak. egy az egyben olyan lesz, mint a men's health, vagy a cinema. kétszáz grammos borító fóliázva, plusz 80 grammos MWC belív. kellemes olvasnivalónak ígérkezik és kiegyensúlyozottnak: ahogy a pasik szívesen olvasnak fegyverekről, repülőkről (aeromagazin: 15 000 eladott példány, aranysas: 8-10 000), tubákos szelencékről, szivarokról, jó borokról, und so weiter, ugyanúgy az "urak" jellemzője a kellemes, élhető vasút iránti érdeklődés. tudom, persze, hogy tudom, nem kel el majd az összes példány, de indokolt "mennyiséget" nyomtatni, le kell fedni a piacot, hogy aki keresi, viszonylag könnyen megtalálja.
aztán: az indóház a kellemes, élhető, izgalmas, megdöbbentő, lebilincselő és/vagy szemet gyönyörködtető vasútról ír. nem fikáz senkit és semmit (bár időnként azért egy-két dolgot "megjegyez") - noha a szakértő kollégákban időnként felgerjed a löttyös indulat, és odacsördítenének, ahol ostobaságot és igazságtalanságot látnak, de nem tehetik... :-)
ez egy "magazin": egyszerűen a jellegénél fogva nem feladata az ész, az igazság osztása. miután az indóház emlőin néhány esztendőn belül "kinevelődik" egy új vasútbarát generáció (az indóház ott lesz a középiskolákban, diákok terjesztik), amely igényel egy hetilapot, annak hasábjain már ércesebben fogalmazhatunk. feltéve, ha indokolt. mármint a hetilap, és az ércesebb fogalmazás.
hajrá indóház