Sopánka Creative Commons License 2005.03.01 0 0 69
Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás?
A pápa miatt birka a hívek jelentős része? Mert feketén-fehéren fogalmaz?
Vagy a birka hívek úgyis valakinek a birkái? Tehát tényleges képviselet történik?

>> ebbe nemigen tartozik bele a válás megnehezítése
>> az abortusz vak tilalma, sem az óvszerhasználat bűnnek minősítése - az állam minden polgára számára.

No, ez is olyan fegyver, aminek két éle van. Nektek, és még sok értelmes és felelős embernek az a jó, ha senki nem mondja meg, mit hogyan érdemes csinálni. Még többen vannak azonban azok a kevéssé önálló emberek (birkák), akik szeretik, ha valaki megmondja, mi a teendő. Ők, ha el lehet válni, elválnak, ha nem lehet, megpróbálnak minél jobban együttélni azzal, akitől nem válhatnak el. Ez utóbbi esetnek nagyon jó társadalomstabilizáló hatása van, persze csak egy határon belül, mert ha pokollá teszik egymás életét, annál azért jobb az elválás. Néha azonban olyanok is elválnak, akik ki tudnának jönni egymással, csak a könnyebbik utat választják. És olyanok is vannak, akik könnyedén összeházasodnak, mondván "ha nem megy, legfeljebb elválunk". Ha nem lehet elválni, csak jobban meggondolom, megházasodom-e, nem? És a többi ugyanilyen.

Az óvszerhasználatot nagyon sok hívő sem veszi komolyan, hallottam én már olyat, hogy azt azért megengedik, nem tudom, miért nem adják ki hivatalosan is.

Remélem, te sem gondolod, hogy az a jó, ha minél több válás meg abortusz van! ;)
Előzmény: liberálmensevik (67)